2010 ، گرم ترین سال در صد سال گذشته

تهران ، شبکه خبر ، علمی فرهنگی هنری - علمی 7 مرداد 1389  15:15
تحقیقات جدید نشان می دهد سال 2010 گرم ترین سال تا به حال بوده است.


دانشمندان اعلام كردند: در دو مرکز تحقیقات آب و هوایی مهم جهان نشان می دهد درجه حرارت در نیمه نخست امسال بالاترین میزان از یک قرن پیش، یعنی زمان آغاز ثبت درجه حرارت ها تا به حال بوده است. 

دانشمندان همچنین گزارشی منتشر کردند که به گفته آنها بهترین مدرکی است که تا کنون در باره افزایش دراز مدت درجه حرارت منتشر شده است.

دانشمندان این گزارش را بر اساس 11 شاخص، از درجه حرارت هوا و دریا گرفته، تا ذوب شدن یخ ها، تنظیم كرده اند.

هر یک از این شاخص ها بر اساس سه تا هفت سری اطلاعات  مربوط به سال های 1850 تا  1970 تنظیم شده است.

در تحقیق دیگری، برخی افراد بدبین مدعی شدند بعضی اسناد نشان می دهد سوابق مربوط به میزان درجه حرارت دست کاری شده است.  

اما نتایج تحقیق، این ادعا را رد کرد.

یکی از پژوهشگران ارشد می گوید با وجود تفاوت های موجود در میزان درجه حرارت در هر سال، مقایسه روند کلی در دهه های پیش تا به حال، جای شک باقی نمی گذارد که جهان به طور حتم 
در حال گرم شدن است. 

تحقیقات تازه هم نشان می دهد گازهای گلخانه ای، مهم ترین عامل در گرم شدن کره زمین  به شمار می رود.