نوشابه و بستنی تخم مرغی به بازار می آید
تازه ترین خبرها در پیام رسان سروش irinn_channel@  با شبکه خبر به روز باشید.       
18:48 - چهارشنبه 01 بهمن 1399
کد خبر : ۱۸۲۹۶۸
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۹
دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌ مرغ از افزایش تنوع تولید تخم مرغ غنی شده در کشور خبر داد و گفت: نوشیدنی‌ و بستنی‌های سفیده تخم‌مرغ تولید شده و منتظر مجوز وزارت بهداشت است تا وارد بازار کنیم.
نوشابه و بستنی تخم مرغی به بازار می آید

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سیدفرزاد طلاکش در نشست خبری به مناسبت 17 مهر روز جهانی تخم‌ مرغ با اشاره به اینکه مصرف تخم‌مرغ به ویژه در وعده صبحانه برای جلوگیری ریزه‌ خواری و چاقی بسیار مفید است گفت: بیشتر کشورها به ویژه کشورهای آمریکایی، بر روی ایجاد تنوع در محصولاتی که از سفیده‌ تخم‌مرغ تولید می‌شود، کار می‌کنند که می‌توان به نوشیدنی‌های گازدار با سفیده تخم‌مرغ، بستنی سفیده تخم‌مرغ و مانند آن اشاره کرد.

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران گفت: یکی از مشکلات مهم در جوامع دنیا از جمله کشور ما، کمبود اسید فولیک است که با غنی‌سازی تخم‌مرغ با اسید فولیک این نیاز جامعه برطرف می شود.

طلاکش افزود: سال آینده چهار نوع تخم‌مرغ غنی‌شده اعم از تخم‌مرغ غنی شده با ویتامین ای‌سلنیوم، ویتامین، امگا3 و اسید فولیک در کشور به صورت تجاری تولید خواهد شد و باید جامعه را به مصرف هر چه بیشتر این محصول ترغیب کنیم.

وی افزود: سرانه مصرف تخم‌مرغ در کشور 190 عدد است که 40 عدد از این تخم‌مرغ‌ها به شکل کیک، کلوچه، سس و موادی از این قبیل مصرف می‌شود، به همین دلیل از دو سال قبل، بنیاد بین‌المللی خیریه تخم‌مرغ با همکاری کشورهای دیگرتلاش کرده است در کشورهای فقیر آفریقایی با توزیع تخم‌مرغ، پروتئین مورد نیاز جامعه را تأمین و سوءتغذیه آنان را برطرف کند، ضمن اینکه بعد از این مرحله، مرغ جایگزین تخم‌مرغ در این طرح خواهد شد.


طلاکش ادامه داد: فائو تاکید کرده است کشورهای آفریقایی باید تا سال 2020 سوءتغذیه پروتئینی خود را با تخم‌مرغ برطرف کنند چرا که دیگر مواد پروتئینی از جمله گوشت گران است و مردم این کشورها توان خرید آن را ندارند و محصولی مانند شیر نیز، آنان را سیر نمی‌کند.

طلاکش با بیان اینکه ایران رتبه 21 سرانه مصرف تخم مرغ دنیا را دارد گفت: در کشور ما سوءتغذیه موجود به دلیل کم‌خوری نیست بلکه علت آن بدخوری است.

دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ درباره اقدامات اعضای این ستاد در روز جهانی تخم‌مرغ افزود: تشکیل شعب استانی ستاد ترویج در 10 استان برتر، تولید و توزیع تخم‌مرغ کشور با دستورالعمل مشخص، برگزاری جشن و فستیوال‌های مختلف استانی به مناسبت این روز در برنامه است.

طلاکش از تشکیل گروه «هر مرغدار یک مدرسه» خبرداد و گفت: در این طرح هر مرغدار، یک مدرسه را تحت پوشش خود قرار می‌دهد و به طور رایگان ساندویچ تخم‌مرغ بین دانش‌آموزان آن مدرسه توزیع خواهد کرد.

وی ادامه داد: در روز جهانی تخم‌مرغ، در یکی از دبیرستان‌های تهران که هزار دانش‌آموز دارد، به صورت نمادین ساندویچ تخم‌مرغ توزیع خواهیم کرد ودر 10 استان نیز مرغداران به مناسبت این روز 100 مدرسه را برنامه ریزی کرده اند.

دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ با بیان اینکه مصرف سرانه این ماده غذایی در کشور باید به 250 عدد برسد، گفت: بهترین راه برای جبران سوءتغذیه پروتئینی همین کار است چون تخم‌مرغ ارزان‌ترین و در دسترس‌ترین ماده غذایی محسوب می شود.

طلاکش گفت: امسال تلاش می کنیم با پزشکان و متخصصان تغذیه بیشتر در این زمینه مذاکره کنیم. پزشکان باید الگوی صحیح غذایی جامعه را در خصوص پرهیز از قندها و چربی‌ها به جای ترس از کلسترول غذایی، به مراجعین خود اطلاع‌رسانی کنند. وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید علاوه بر تشویق تولید، به مصرف‌ تخم‌مرغ نیز بیشتر توجه کند.


وی اظهار داشت: مقامات بهداشتی کشور باید در سبد غذایی مردم به جایگاه تأمین پروتین از محل تخم‌مرغ توجه جدی کنند و جایگاه صبحانه در رژیم دانش‌آموزان به ویژه مزایای تخم‌مرغ در این زمینه باید درآموزش و پرورش جدی گرفته شود.

وی افزود: همواره درباره تخم‌مرغ، بحث افزایش کلسترول مطرح بوده است، کلسترول میگو بیشتر از تخم‌مرغ است؛ اما اینکه بحث کلسترول درباره تخم‌مرغ مطرح می‌شود، به این دلیل است که این ماده، یک غذای عامیانه است و به راحتی در دسترس همگان قرار دارد.

از سال 2015 به بعد اساس تغذیه در دنیا به این صورت است که برای کلسترول، پرهیز غذایی خاصی وجود ندارد و بیشترین بحث در حال حاضر پرهیز مصرف‌کنندگان از خوردن اسیدهای چرب اشباع و قندها است که باید مصرف آنها را محدود کنند.

فنلاند در دو سال گذشته، مصرف سرانه تخم‌مرغ را 20 عدد افزایش داده است.

تخم‌مرغ غذایی است که علاوه بر اینکه کالری کمی دارد، مواد غذایی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. همچنین تخم‌مرغ عالی‌ترین منبع پروتئینی است که تمامی 9 اسید آمینه ضروری را در خود دارد که از جمله آنها می‌توان به کلسیم، سدیم، ید، کولین، برخی ویتامین‌های اشاره کرد.

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخمگذار ایران درباره طرح شناسنامه‌ دار کردن تخم‌مرغ‌های تولیدی کشور هم گفت: تخم‌مرغ شناسنامه‌دار، تخم‌مرغی است که از طریق مراکز مجاز، بسته‌بندی شده باشد و بر روی محصول و بسته‌بندی آن، نام تولیدکننده، تاریخ تولید، قیمت، نشانی و تلفن واحد تولیدی ثبت شده باشد.

دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ گفت: البته چاپ وپرینت تخم‌مرغ، مقدمه‌ای برای شناسنامه‌دار کردن آن است و در بسیاری از استان‌ها، هیچ مغازه‌داری تخم‌مرغ بدون چاپ تاریخ نمی‌فروشد.

طلاکش درباره طرح جدید ستاد کشوری ترویج تخم‌مرغ گفت: تا 20 روز دیگر، طرحی به صورت آزمایشی در استان تهران اجرا خواهد شد که پرسشنامه‌هایی را در اختیار مردم قرار می‌دهیم تا نظر خود را درباره تخم‌مرغ مطرح کنند.

اکنون نیز تخم مرغ شناسنامه دار در بازار عرضه می شوداما این حجم کافی نیست و باید همه محصول تخم مرغ تولیدی کشور بسته بندی و دارای مهر تاریخ مصرف و قیمت باشد.

امسال بیست و یکمین سال بنیانگذاری روز جهانی تخم مرغ در دنیا و هفتیمن سال برگزاری آن در ایران است.

تخم مرغ عالی ترین منبع پروتئینی دارای 9 اسیدامینه ضروری است که همه مواد ویتامینی و معدنی از جمله کلسیم - سدیم - ید- سلنیم - کولین و ویتامین های b - d و ت را دارد.

دانلود

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید ها
روز
هفته
ماه
آب و هوا
۱°    ۱۳°