به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، وی با اشاره به توفیقات دولت یازدهم در حوزهی اقتصادی، گفت: دولت یازدهم توانست تورم موجود 40 درصد را به میزان 11 درصد برساند که امیدواریم بتوانیم با سرعت به سمت تک نرخی شدن تورم به صورت پایدار برسیم.
همچنین ثبات در بازار ارز که توام با آرامش و مدیریت بود علی رغم شوکی که در بازار نفت ایجاد شد از توفیقات دولت در حوزهی پولی و بانکی بود که امیدواریم بتوانیم ثبات و پایداری را در این بخش حفظ کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: بانک مرکزی در نظام پولی و بانکی وظیفه ترسیم نقشه راه توزیع منابع پولی در سطح کشور و گردش صحیح حجم پول در اقتصاد را دارد.
همچنین در حوزه اقتصاد کلان مسئولیتها و وظایفی دارد که ما در بانک مرکزی در جهت نیل به آنها حرکت میکنیم.
سیف ضمن اشاره به اهمیت سال 1395 در شرایط کنونی کشور گفت: سال 1395 سالی است که ما به دهه دوم حرکت به سمت چشم انداز 20 ساله ابلاغی از سوی رهبری وارد میشویم .
همچنین سال 1395 سال تدوین و تصویب و در ادامه آغاز برنامه ششم توسعه در کشور است که باید با برنامه ریزی اهداف بالا دستی و سند چشم انداز به آن توجه کنند.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: بانک مرکزی در حوزه اقتصاد مقاومتی وظایفی خاص و مهمی بر عهده دارد که ایجاد ثبات در اقتصاد کلان و سیاستهای مالی بخشی از این وظایف است.
همچنین 39 برنامه و 150 اقدام در این مسیر به بانک مرکزی محول شده که برنامه ملی سیاست شفافیت دارایی ها، تعیین تکلیف سود بانکی، یکسان سازی نرخ ارز، تخصیص درست منابع به پروژههای مثبت اقتصادی از جمله این اقدامات و برنامههاست.
وی افزود: ما در بحث سودبانکی با این چالش مواجهیم که سودها متناسب با نرخ تورم کاهش نیافته و ما در مقاطعی با افزایش بی رویه سود بانکی مواجه بودیم که به دلیل ساختار نظام بانکی ما این اتفاق رخ داد.
اما امروز و پس از استقرار دولت تدبیر و امید به نرخ سود حدود 17 درصد رسیدیم و معتقدیم نرخ سود قابل قبول برای بانک مرکزی نزدیکترین نرخ به تورم است.
همچنین در بخش تخصیص منابع بانکی نیز با توجه به محدودیتهای موجود اولویت خود را در تخصیص اعتبار به بنگاههای کوچک و متوسط قرار دادیم و امیدواریم درمورد تثبیت نرخ ارز نیز در شرایط پسا برجام تا پایان سال 1395 ارز تک نرخی را داشته باشیم.
دانلود