روی خط خبر/ تلاش برای مقابله با شیوع بیماری تب کریمه کنگو

irinn | وب سایت شبکه خبر

تازه ترین خبرها در پیام رسان سروش irinn_channel@  با شبکه خبر به روز باشید.       
22:19 - شنبه 28 دی 1398
کد خبر : ۴۹۹۲۱۶
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۶
معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت گفت مردم باید با مصرف گوشت های سالم از ابتلا به بیماری های دامی جلوگیری کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمود نبوی معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در برنامه روی خط خبر در خصوص شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: این بیماری توسط دام از شرق کشور وارد ایران می شود که برای برطرف کردن این مشکل  8 کشتارگاه صنعتی در سیستان و بلوچستان افتتاح شد تا دام ها در این مناطق کشتار شود و سپس گوشت آنها وارد کشور شود، زیرا بعد 6 ساعت پس از کشتار اگر دام آلوده باشد ویروس های تب مالت و تب کریمه کنگو از بین می رود.
 
نبوی گفت: در کشتار گاه های صنعتی که مهر دامپزشکی بر روی گوشت ها می خورد 24 ساعت در سرمای 4 تا 8 درجه گوشت ها نگه داری می شود.
 
وی افزود: به مردم توصیه می شود از گوشت هایی که از کشتار معمولی در اختیارشان قرار می گیرد خودداری کنند  و از گوشت های که مهر دامپزشکی دارند با خیال راحت استفاده کنند. چون این بیماری هیچ علایمی ندارد.
 
نبوی گفت: در غرب کشور هم موارد بیماری داریم ولی موارد آن خیلی کم است. سیستم شناسایی در اسنیتو پاستور است و مرگ و میری که اوایل 50 درصد بود به زیر 10 درصد رسیده است. در آخرین موردی که داشتیم  17 کارگر یک کشتارگاه در بلوچستان بوده که الوده شده بودند که خوشبختانه کسی فوت نکرد و فقط بیمار شده اند.
وی افزود: مهمترین توصیه ما این است که پیشگیری بهتر از درمان است.
معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در خصوص منشا اصلی این بیماری ها گفت: کنه های آلوده در شبه قاره هند و پاکستان بیشتر است و به دلیل وارد کردن دام های سنگین از این کشورها، دام ها در کشتارگاه های تجیهیز شده کشتار و سپس ، آماده ورود به کشور می شوند.
وی افزود: این کنه ها در کشور نیز دیده می شود و دام های بومی نیز گاهی آلوده می شوند ، توصیه می شود از گوشت هایی با ارم دامپزشکی استفاده شود.
نبوی گفت: مردم کشورمان در مراسم و اعیاد قربانی می کنند و توصیه می کنم چون اکثر این دام ها سبک است و احتمال بیماری وجود دارد 24 ساعت گوشت را در یخچال نگهداری شود و سپس گوشت را خرد نمایید تا تب کنگو از بین برود.
وی افزود: بیماری های که مخزن خارج از انسان دارند قابل ریشه کنی نیستند، بیماری هایی مثل سل، آبله، فلج اطفال و ...چون ریشه انسانی دارند قابل ریشه کنی هستند ولی بیماری های هاری، تب مالت و تب کریمه کنگو قابل ریشه کنی کامل نیست چون از حیوان به انسان منتقل می شود تنها کاری که می توان کرد این است که زنجیره آن را کاهش دهیم .
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید ها
روز
هفته
ماه
آب و هوا
۱°    ۳°