به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مناف یحیی پور - دبیر سومین جشنواره ملی اسباببازی و معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان.درباره اهداف، محورها و کارکردهای این جشنواره، و همچنین بررسی وضع صنعت اسباب بازی کشور در برنامه گفتگوی 18:30 گفت: هدف از برگزاری این جشنواره، تدوین برنامههای اصولی، کاربردی و منسجم در صنعت اسباببازی است.
وی افزود: در کشورهای پیشرفته بین 300 تا 350 دلار سرانه اسباب بازی دارد اما در کشور ما این سرانه زیر 5 دلار است. در زمینه کتاب و مطبوعات هم همینطور است. اگر اسباب بازی در سبد خانوار جایگاه خود را بیابد ، تولید کنندگان هم جایگاه تولید را می یابندو قیمت تولید هم کاهش می یابد . علاوه بر آن پیشینه فرهنگی را هم به خدمت نگرفته ایم.
وی علت ناخوش بودن صنعت اسباب بازی کشور و نداشتن توان کافی برای رقابت با رقبای خارجی را بالا بودن قیمت تولید اسباب بازی های داخلی و استقبال نکردن مردم در سالهای گذشته از اسباب بازیهای داخلی اعلام کرد.
یحیی پور تاکید کرد: یک سال است که از وعده تشکیل بنیاد ملی اسباب بازی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان( دبیر شورای نظارت این کانون) می گذرد و لازمه اش این است که در شورای فرهنگی هم مصوبه اش تایید شود.
وی افزود: در این دوره از جشنواره مهارتها و آموزش هایی به کودکان و نیز به خانوادهها برای آشنایی با اسباب بازیهای سالم ارائه می شود و حمایت از ایدههای نو و معرفی دستآوردهای بومی هم هدف اصلی این دوره از جشنواره است .
یحیی پور گفت : این جشنواره توجه مروم و مسئولین را جلب می کند و ما تاکنون شهرداری و برخی وزارتخانه ها را درگیر کرده ایم و سعی داریم بازیهایی که در آپارتمان جایی ندارد و عروسک سازی فوری را به این جشنواره اضافه کنیم و آنها را به کودکان شرکت کننده اهدا کنیم .
همچنین بخش علمی و روانشناسی را هم به این نمایشگاه افزودیم و به والدین در زمینه انتخاب اسباب بازی مشاوره دادیم و فردا برندگان جشنواره جوایزشان را دریافت می کنند.
یحیی پور در خاتمه گفت : تلاشی صورت می گیرد برای رعایت استانداردهای سالم برای اسباب بازی های سالم اما ما همچنان با معضل اسباب بازیهای قاچاق روبرو هستیم و دبیرخانه نظارت بر قاچاق طرحی را برای نظارت بر واردات قاچاق آغاز کرده است و امیدواریم با پیگیری توان تولید و نظارت بر اسباب بازی را داشته باشیم .