به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر ارسیا تقوا - روانپزشک در گفتگو با برنامه 18/30 گفت :اعتیاد به اینترنت و اعتیاد به شبکه های اجتماعی وجود خارجی دارد و اگر بتوانیم روی مخاطبان تاثیر بگذاریم که در شرایطی قرار بگیرند که شرایط غالب باشند، آنها در رفتارهای تلقینی قرار می گیرند اما این اتفاق برای همه نمی افتد و عده خاصی به آن دچار می شوند که باورپذیری و شکنندگی بیشتری دارند یا بنوعی افسرده هستند و در اجتماع ایزوله بوده اند.
دکتر تقوا گفت : ما باید نگران شیوع این چالش در بین نوجوانهای کشورمان باشیم زیرا نوجوانها بیشترین گروهی هستند که درگیر این موضوع میشوند و دوری گزینی در این افراد بیشتر دیده می شود.
وی افزود: مفهومی به نام اعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی شناخته شده است و آن حضور بیش از 8 ساعت در شبکه های اجتماعی است و یک نوع قمار یا اعتیاد است و به نوعی به درمان و حضور در کمپ احتیاج دارد.
تقوا ادامه داد: در جهان بودجه و هزینه برای درمان این افراد در نظر گرفته شده است و برنامه هایی برای این افراد در مدارس و مراکز مختلف در نظر گرفته شده است .
این روانشناس اعتیاد به بازی های کامپیوتری را خطر ناک دانست و گفت: نتیجه اعتیاد به این بازیهای رایانه ای برای ما خوشایند نیست.
وی درباره نحوه مواجهه درست والدین با جوانانی که مجذوب چنین چالش ها و بازی هایی می شوند، گفت :طبق آمارهای جهانی بین 1/5 تا 3 ساعت بچه ها مشغول بازیهای رایانه ای هستند و این زمان باید بتدریج کاهش یابد. باید روابط دوستانه و صله ارحام افزایش یابد و استفاده از سینما و کتابخانه و تئاتر هم ترویج شود.
تقوا گفت: از سوی دیگر پذیرش شرایط موجود جزء زندگی ماست اما باید آموزش پذیری را افزایش دهیم و قسمتهای خشونت بار کاهش یابد و در مقابل قسمتهایی که رنگ و بوی زندگی دارد ، افزایش یابد.
وی ادامه داد: برگزاری نشستها درباره فضای مجازی از دیگر روشهاست بعضی افراد چنان در فضای مجازی غرق شده اند که دنیای واقعی را فراموش کرده اند.
تقوا در خاتمه به مسئولین و جوانان توصیه کرد: به مسائل تک بعدی نگاه نکنند و سعی کنند فضاها و دنیاهای دیگر را هم امتحان کنند و از همه مهمتر اینکه از بچه ها در فضای مجازی فاصله نگیرند.