به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر سعید محمودیان در نشست خبری امروز به مناسبت روز جهانی شنوایی برگزار شد، گفت: کمشنوایی متأسفانه موذیوار رو به افزایش است و این در حالی است که ۶۰ درصد از موارد کمشنوایی را میتوان با پیشگیری کاهش داد.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت گفت: در سال ۲۰۱۰ کمشنوایی رتبه ۱۳ در جهان از لحاظ بار بیماریها و با اقتصادی ناشی از آن داشته که در ۲۰۱۷ این رتبه به ۳ رسیده است.
محمودیان افزود: افراد باید سلامت گوش خود را به صورت دورهای بررسی کنند که این مسئله به ویژه برای افراد در معرض خطر بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: کارگرانی که در معرض صداهای بلند هستند، جوانان و نوجوانانی که به مدت زمانهای طولانی موسیقی را با صدای بلند گوش میدهند، افراد بالای ۵۰ سال و مبتلایان به عفونتهای گوشی و اختلالات گوش از جمله افراد در معرض خطر کمشنواییاند.
مدیر سلامت گوش معاونت بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: شیوع سالمندی در جوامع، بیماریهای مادران باردار همچون سرخک و سرخجه، تولد نوزاد نارس و... از علل افزایش ابتلا به کمشنوایی است و وزارت بهداشت تلاش کرده آمار ابتلا به کمشنوایی را به میزان زیادی کاهش دهد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت بسته کنترل و مراقبت شنوایی سالمندان را تهیه کرده است، گفت: چاقی، فشار خون بالا و دیابت، ابتلا به کمشنوایی را سرعت میدهد و براساس این بسته وزارت بهداشت، افراد بالای ۶۵ سال غربالگری آنها در قالب برنامه سیب وارد شبکه بهداشت خواهد شد.
مدیر سلامت گوش معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: کمتر از ۱۰ درصد از مردم به دلیل کمشنوایی از سمعک استفاده میکنند که سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل استفاده از سمعک ارزانقیمت را ارائه کرده و ما نیز در کشور تلاش میکنیم خدمات لازم در این زمینه را بسترسازی کنیم.