به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، غلامرضا موسوی، کارشناس و تهیه کننده سینما در برنامه شهر فرنگ گفت: درجه بندی فیلم ها از یک طرف اعتماد خانواده ها را جلب می کند و از طرف دیگر باعث می شود با ممیزی کمتری در فیلم ها روبرو شویم.
موسوی با اشاره به وجهه اختیاری بودن این درجه بندی از ناحیه مخاطبان و مردم گفت: باید رده بندی سنی به شورایی مردم نهاد و متشکل از 20 یا 30 نفر از همه اقشار مردم و آشنا با امور سینمایی و تربیتی واگذار شود و این اتفاق باید قبل از نمایش بیفتد.
امیرحسین علم الهدی دیگر کارشناس سینما گفت: درجه بندی فیلم ها در کل قدمی رو به جلوست اما اجرای برخی از مفاد آیین نام نشدنی است مثل این که وسط فیلم 5 بار به صورت زیرنویس درباره درجه بندی فیلم هشدار داده شود.
علم الهدی با تاکید بر این که این آیین نامه نیازمند چند پیوست فرهنگی و اجتماعی است افزود: در خارج از کشور همه مسئولیت بر عهده خانواده ها است و باید راه اطلاع رسانی و آگاه سازی خانواده ها با یک پیوست فرهنگی روشن شود.
امیرحسین علم الهدی با بیان این که این موضوع باید به خود مردم واگذار شود و مسئله خود مردم باشد گفت: اگر ساختار صدور پروانه نمایش و وزارت ارشاد بازنگری نشود و تکلیف این آیین نامه با حوزه تولید روشن نشود فقط روی کاغذ خواهد ماند و قابلیت اجرایی نخواهد یافت.
هر دو کارشناس مهمان برنامه از این که مراجع تصمیم گیری درباره نمایش فیلم ها متعدد است و تکلیف فیلم سازان مشخص نیست انتقاد کردند و خواستار حل اساسی این مشکلِ مزمن شدند.