به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در ارتباط تصویری با برنامه پیگیری گفت: در کل کشورهای جهان استفاده نامناسب از موارد تصویربرداری از جمله سی تی اسکن و ام آر آی شایع است؛ به طور مثال در امریکا ۳۰ تا 50 درصد ام آر آی و سی تی اسکن انجام شده غیر ضروری است. در کشور ما نیز بین یک سوم تا 50 درصد موارد انجام برخی ام آر آیهای کمر درد و سی تی اسکن ها بعد از تصادف شایع است.
حریرپی افزود: علت انجام آن تقاضای القایی و پیچیدگی حوزه سلامت و حوزه تشخیص بالینی، عدم قطعیت در این زمینه، ضعف راهنماهای بالینی، ضعف نظارت، ضعف آموزش و مسائل مالی است که در ایجاد تقاضای القایی و تصوریربرداری و سی تی اسکن، ام آر آی، تصویربرداری رادیولوژیک نقش دارد.
او افزود: این کار دو ضایعه اصلی ایجاد میکند: 1- برای مردم هزینه ایجاد میکند. 2- عوارض دارد همچنین علاوه بر هزینههای رادیولوژی هزینههای دیگری نیز بر بیمار تحمیل میشود.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: ۶۸۰ مورد راهنمای بالینی به وسیله وزارت بهداشت منتشر شده که در ۲۵۰ مورد قواعد بیمهای نوشته شده و در سامانه بیمه تامین اجتماعی گنجانده شده است به این صورت که فاصله بین دو ام آر آی باید ۲ سال باشد.