به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اکبر عاطفی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگوی ۱۸:۳۰ با موضوع "پیام های پیاده روی اربعین"با بیان اینکه پیاده روی اربعین در کمتر از ده سال اخیر به اوج خود رسیده است، گفت: دراین تجمع آئینی در عراق، زائران از همه قارهها و از هر دین و مذهبی شرکت دارند که میتوان گفت پیاده روی اربعین بزرگترین رسانه جهانی است که به نفع اسلام و تشیع برگزار میشود.
او افزود: در چند دهه، استکبار با تبلیغات سوء، به دنبال متفرق کردن مسلمانان بود، اما میبینیم که پیاده روی اربعین امروز به این ترتیب برگزار میشود و معتقدم این از معجزات امام حسین (ع) در عصر رسانه است.
عاطفی با اشاره به اینکه جهان اسلام را نباید به این پیاده روی خلاصه کرد، گفت: در صورتی که توانمندی کشور ما و عراق افزایش یابد، شاهد استقبال بیشتری از این آئین خواهیم بود.
او گفت: در کشورهایی که مسلمانان زیرفشار قدرتها و ستم استکبار هستند، حضور این چنینی زائران، به قصد حمایت از افراد مظلوم یمن، سوریه و لبنان و ... صورت میگیرد و شعارهایی که داده میشود موجب اقتدار جهان اسلام خواهد شد.
او افزود: اینها ذخیره ایست که اگر روزی نیاز شود قطعا تاثیرگذار خواهد بود و به کار گرفته میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: پیاده روی اربعین با هدف ایجاد وحدت بیشتر در امت اسلامی، خودش رسانه جهانی است به طوری که زائر با حضور در این فضا شرایط را عملی درک میکند، سخنان را میشنود و در میدان عمل با همه اقشار و ادیان ارتباطات برقرار میکند.
سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاسی دیگر میهمان برنامه در خصوص ویژگیهای این گردهمایی مذهبی گفت: بر اساس آمارها در اربعین امسال ۲۲ کشور موکبهایی را برای میزبانی زائران تدارک دیده بودند و از ۵۵ کشور دنیا هم میهمان به عراق آمده بود.
او افزود: اخلاصی که در آنجا وجود داشت، فارغ از همه تفکرات و جریانات سیاسی، مهمترین ویژگی پیاده روی امسال بود که امام حسین (ع) همچون قطب نمایی همه را به مسیر خود جذب کرده بود.
عبدالحسینی ادامه داد: موکب داران بدون هیچ چشمداشت همه امکانات را در اختیار زائران میگذاشتند، بی انکه زائر درخواستی مطرح کرده باشد.
او با بیان اینکه تصاویر زیبایی در این گردهمایی رقم میخورد، گفت: پزشکان، پرستاران و هرکس به فراخور مهارت خود، نوشتهای بر کوله پشتی خود نصب کرده بودند تا کسانی که نیاز به اقدامات پزشکی یا سایر کمکها داشتند به آنها مراجعه کنند.
این کارشناس سیاسی ادامه داد: فضایی که آنجا ایجاد شده بود بیشتر به رزمایش کوچکی از حضور شبیه بود و صحنههایی که رقم میخورد به طور حتم وصف ناشدنی بود.
صدرالحسینی با اعلام اینکه پیاده روی امسال از امنترین مراسم سالهای اخیر بود، گفت: شعارهای امسال بیشتر حول محور خروج آمریکا از منطقه، انتفاضه، حمایت از لبنان و ... بود که همه شامل حمایت از محور مقاومت میشد.
او در تشریح دلایل این افزایش امنیت گفت:
او افزود: معمولا مجموعهای میتواند تمدن ساز باشد که فرهنگ خود را به معنای واقعی غالب کند که منظور از آن تحمیل نیست؛ بلکه هدف تعامل است و این گونه زمینه انسانی تمدن پایه ریزی میشود و افراد به هم پیوند میخورند.