به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دبیر علمی هشتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با بیان این مطلب گفت: علوم اعصاب یک حوزه بین رشتهای که شاخههای مختلف علوم اعصاب شناختی، مغز و شناخت و ... را در برمی گیرد.
ابهریان گفت: یکی از محورهای مهم این کنگره حوزه شناخت و علوم شناختی که شامل حافظه و یادگیری، حافظه فعال، عملکردهای اجرایی شناختی مثل تصمیم گیری، برنامه ریزی، استدلال، حل مسئله و همینطور مباحثی مثل توجه، آگاهی، سالمندی، زبان شناسی شناختی و حوزههای دیگری، چون هیجان، انگیزش و رفتار و تکامل است.
وی افزود، محور دیگر علوم اعصاب بالینی شامل درد و سیستم عصبی، سیستم حرکتی و اختلالات حرکتی است.
مسئول کلینیک مغز و شناخت، گفت: حوزه توانبخشی عصبی شامل آسیبهای مغزی و اختلالات ناشی از آنها، بیماریهای مغز و اعصاب، زوال مغز، ام اس، سکتههای مغزی، صرع و تومورهای مغزی در این کنگره بررسی میشود.
وی گفت: فنآوریهای نوین در حوزه علوم اعصاب، روشهای مختلف تصویربرداری مغز، نوروفیزیولوژی و نوروفارماکولوژی از دیگر مباحث مهم این کنگره خواهد بود.
دبیر علمی هشتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، علوم اعصاب را یکی از جذابترین و گستردهترین و رو به رشدترین حوزههای دانش در چند سال اخیر در دنیا نام برد و افزود: دستاوردهای فن آورانه در حوزه علوم اعصاب در جهان باعث شد افرادی که دچار فلج حرکتی هستند بتوانند تنها با استفاده از امواج مغزی از تبلت استفاده کنند و بنویسند و حتی خرید کنند.
ابهریان افزود: در این دو سال اولین تقویت کننده حافظه مصنوعی ساخته شده، اندامهای مصنوعی رباتیک با مغز کنترل شدند و همچنین کاشتهای الکتریکی، افراد ناتوان را قادر به حرکت کرد و مشخص شد آلزایمر میتواند علت عفونی داشته باشد و ویروس تبخال نوع یک میتواند با آن در ارتباط باشد.