به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
رئیس جمهور امریکا با بیان اینکه مقامات آمریکایی برای مبارزه با این ویروس پیشنهاد کمک های زیادی را به دولت چین ارائه کردهاند، گفت: چین پیشنهاد کمک های امریکا را نپذیرفته است.
دستیار ارشد ترامپ نیز اظهار داشت: میخواهیم ببینیم چه اتفاقی افتاده است اما آن را متوقف کردیم.
رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید با بیان اینکه چین در مقایسه با موارد مشابه قبلی بسیار بازتر رفتار می کرد، بر پا برجا بودن پیشنهاد نهادهای امریکایی برای مشارکت در روند مبارزه با ویروس در چین تاکید کرد.
پیش از این وزیر بازرگانی امریکا در برنامه ای با موضوع راه های تضعیف اقتصادی چین، گفته بود: کرونا سود اقتصادی فراوانی برای امریکا دارد و حتی باعث اشتغالزایی می شود، چون یکی از آثار آن این است که تولیدکنندگان آمریکایی را مجاب می کند چین را ترک کرده و در آمریکا و با بهکارگیری نیروی کار آمریکایی، کارشان را ادامه دهند.
در فضای غیررسمی شایعاتی مبنی بر دست داشتن رقیبان اقتصادی و سیاسی چین در شیوع کرونا مطرح است و گفته می شود بررسی آثار و تبعات ویروس یا عوامل مشابه و نیز دریافت اطلاعات از جزئیات فعالیت و مقاومت ویروس و مشاهده آثار آن بر گروه های مختلف قربانیان، آخرین مرحله برای تکمیل چنین پروژه هایی است.
پیش از این نیز محققان امریکایی در پوشش نهادهای خیریه و امدادی به بررسی مستقیم آثار حملات اتمی بر مردم ژاپن پرداخته بودند و پذیرش مصدومان حملات شیمیایی جنگ عراق با ایران در آلمان نیز، تلاشی برای مشاهده آثار تولیدات شیمیایی آلمانی قلمداد شده است.
قربانیان غیرمستقیم کرونا
برخی از اقتصاددانهای چینی پیشبینی میکنند که رشد اقتصادی این کشور دو تا پنج درصد در پایان سه ماهه اول ۲۰۲۰ کاهش خواهد یافت و نخستین قربانیان تضعیف اقتصادی در هر کشوری، مردم آن کشورند.
سی ان ان در گزارشی نوشت: چین ممکن است مجبور شود که مالیاتها را کاهش دهد. هزینهها را بالا ببرد و نرخ بهره را کاهش دهد؛ تا از ویرانگری ویروس کرونا در یک اقتصاد شکننده جلوگیری کند.
بر اساس این گزارش، هنوز برآورد دقیق آثار اقتصادی این ویروس غیرممکن است، اما یک رسانه دولتی در چین اعلام کرده است که به اعتقاد اقتصاددانان، این ویروس، رشد اقتصادی سه ماهه چین را دو درصد کاهش میدهد. چنین خسرانی، به معانی از بین رفتن ۶۲ میلیارد دلار از اقتصاد چین است.
سیانان مینویسد: «چین از این ضربه رنج خواهد برد. رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۹ نیز به پایینترین سطح سه دهه اخیر رسید. علت آن نیز جنگ تجاری با آمریکا و مخالفت با افزایش بدهی بود.»
ویروس کرونا تا کنون بیش از ۳۰۰ نفر را کشته است و به کسبوکارهای چین، آسیب جدی زده است. اما سیاستگذاران این کشور برنامههایی را برای حمایت از کسبوکارهایی که بیشتر از همه تحت تاثیر ویروس کرونا هستند، برداشته است. دولتهای مرکزی و محلی تا کنون حدود ۱۲.۶ میلیارد دلار برای درمان و تجهیزات پزشکی هزینه کردهاند.
بانکهای بزرگ، نرخ بهره را برای کسبوکارهای کوچک و افرادی که در بدترین مناطق شیوع ویروس کرونا هستند، کاهش دادهاند.
بانک چین نیز اعلام کرده است که به مردم ووهان و منطقه هوبئی این امکان را میدهد که در صورت از دست دادن منابع درآمدشان، بازپرداخت وامهایشان را چند ماه عقب اندازند.
بانک مرکزی چین اعلام کرده است که دوشنبه آینده بعد از تعطیلات ۱۰ روزه سال نو چینی، مطمئن خواهد شد که نقدینگی کافی در بازارهای مالی وجود دارد. اما این هفته زمانی که بازار هنگکنگ شروع به کار کرد، شاخص هنگسنگ تنها در چند روز ۶ درصد سقوط کرد.
«ژانگ مینگ»، یک اقتصاددان چینی که در آکادمی علوم اجتماعی چین کار میکند، در یادداشتی مینویسد: «به احتمال زیاد دولت چین در ماههای آینده برای جلوگیری از رکود جدی، تهاجمیتر عمل کند. اگر شیوع این ویروس تا پایان ماه مارس ادامه داشته باشد، رشد اقتصادی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰، پنج درصد کاهش مییابد. البته این خوشبینانهترین سناریوی ممکن است.»