به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد تولید واکسنی علیه ویروس کرونا ممکن است ۱۸ ماه طول بکشد و این درحالی است که چندین پژوهشگاه در سراسر جهان تلاش می کنند هرچه زودتر به روش ساخت این واکسن دست یابند.
به لطف اقدام دانشمندان چینی و انتشار زودهنگام توالی ژنتیکی ویروس، بخش بزرگی از مراحل تحقیقات برای آزمایشگاه های دیگر حذف شده و اکنون، محققان مرحله غلبه بر ویروس را آغاز کرده اند و چندین تیم تحقیقاتی نیز در حال آزمایش محصول خود بر روی نمونههای حیوانی هستند.
با این وجود، انجام آزمایشات متعدد پیش از تجاری سازی یک واکسن فرآیند زمان بری است که برای شناسایی حتی نادرترین عوارض جانبی این محصول نیز ضرورت دارد.
در خوشبینانهترین حالت، واکسن تجاری موثر برای این بیماری ظرف یک سال آینده تولید خواهد شد.
چین در نیمهی اول ماه ژانویه توالی کامل RNA ویروس کرونا جدید را منتشر کرد.
البته این ویروس کرونای جدید، نزد محققان SARS-CoV-۲ نامیده میشود و کووید ۱۹ که مخفف سه کلمه کرونا ویروس و بیماری است به خود بیماری و نیز سال مشاهده آن یعنی 2019 اشاره دارد.
در خارج از کشور چین که محققان از همان ابتدای مشاهده ویروس کار تحقیق را آغاز کرده بودند، استرالیا نخستین کشوری بود که وارد گود شد و ویروس کرونا در موسسهی دوهرتی ملبورن کشت داده شد اما با شیوع بیماری در نقاط دیگر جهان، آزمایشگاه های بسیاری وارد این فاز شدند و همکاری میان آنها و تبادل اطلاعات، امید به کشف هرچه سریعتر واکسن را افزایش داده است.
از نظر تاریخی، توسعهی واکسنها ۲ تا ۵ سال زمان میبرد، اما سازمان بهداشت جهانی با توجه به شرایط و عزم جدی برای غلبه بر کرونا 18 ماه زمان را پیش بینی کرده است.