به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر نادر توکلی در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر گفت: در استان تهران ۵۰ درصد کل ظرفیت درمانی و بستری در بیمارستانهای دولتی و خصوصی و خیریه به بیماری کرونا اختصاص یافته است.
معاون درمان ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا با ابراز رضایت از گردش و روند بستری بیماران در حال حاضر افزود: چیزی که مهم است پیش از بیمارستان و پس از بیمارستان است پیش از بیمارستان در حقیقت هر خانه یک مرکز مبارزه با کروناست اگر فردی علائم تب بالا، سرفه مدام و خشک و تنگی نفس داشته باشد باید با رعایت موارد بهداشتی به مراکز درمانی و بیمارستانی مراجعه کند در غیر این صورت نیازی به مراجعه نیست.
او گفت: برای بعد از بیمارستان هم ما شاهد همکاری بسیار خوب بین دستگاهی و ملی هستیم و میدانید که بسیاری از بیماران قابلیت ترخیص دارند، اما قابلیت بیماری زایی هم دارند برای کم کردن از بار بستری در بیمارستانها و نیز کنترل زنجیره بیماری؛ نقاهتگاههایی با تمام امکانات مورد نیاز در سطح تهران برنامه ریزی شده که در فاز اول ۳ نقاهتگاه هر کدام به ظرفیت ۲۰۰ نفر مشخص شده که بیماران حداکثر دو هفته در آنجا بقیه دوران درمان خود را طی میکنند. ولی پیش بینی ایجاد 6 هزار تا 10 هزار نقاهتگاه شده است.
دکتر توکلی با بیان این که خوشبختانه این بیماری در بچههای زیر ۱۰ سال کشندگی ندارد گفت:، اما این نکته را باید دانست که همین بچهها در صورت ابتلا و با کمترین علائم ناقل بیماری خواهند بود.
او گفت: کرونا درمان اختصاصی ندارد و داروی خاصی هم برای آن تولید نشده از این رو با کمترین علائم مثل کمی سرفه یا آبریزش نباید به مراکز درمانی مراجعه کرد، زیرا بیمارستانها و بانکها و پمپ بنزینها از مکانهای انتقال بیماری شناخته شده اند.
معاون درمان ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا گفت: جایی که التهاب و نگرانی وجود دارد اخبار زیاد و غیر موثق میتواند منشا دردسر و مشکلات شود و باید دانست که نگرانی و استرس و تغذیه نامناسب ایمنی بدن را پایین میآورد.
دکتر نعمت الله محمدی نیا معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دانشگا علوم پزشکی شهید بهشتی نیز مهمترین راه مبارزه با ویروس کرونا را رعیت بهداشت فردی و خود مراقبتی دانست و گفت: ایمن ترینجا خانه است و مردم جز به ضرورت نباید از خانه خارج شوند و نباید به سفر بروند.
محمدی نیا افزود: بیماری کووید ۱۹ را باید جدی بگیریم و باید کمک کنیم با رعایت بهداشت و سفر نرفتن از این بحران خارج شویم.
او با اشاره به سامانه ۴۰۳۰ گفت: این سامانه برای اطلاع رسانی درست و دقیق و پاسخگویی به هموطنان درباره بیماری کرونا راه اندازی شده و شبانه روز میتوانند با آن تماس بگیرند و هر سوال و راهنمایی بخواهند بپرسند و پاسخ بگیرند.
محمدی نیا با تاکید بر این که نباید افراد بدون علائم بیماری به مراکز درمانی بیجهت مراجعه کنند، درباره سامانه خود ارزیابی هم توضیح داد: