به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اسحاق جهانگیری پس از بازدید از بخش عفونی بیمارستان امام حسین (ع) در نشست شورای مدیران این بیمارستان، بررسی تراکنشهای بانکی را ملاک دروغگویی آمریکاییها دانست و گفت: اگر راست میگویند اعلام کنند که از رقم حدود ۲/۵ تا ۳ میلیارد دلار واردات سالانه دارو و حدود ۱۴ میلیارد دلار واردات سالانه کالاهای ضروری چقدر توانسته ایم، از راههای مرسوم وارد کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم؟

وی افزود: همه راهها را بسته اند به نحوی که برای واردات یک دارو دهها مسیر را باید طی کنیم تا بتوانیم پولش را بپردازیم و دارو را تحویل بگیریم، کشتی و هواپیما بیابیم و به سختی آن را وارد کشور و عرضه کنیم.
آقای جهانگیری اضافه کرد: بانکها، کشتیها و بنادر را تحریم کردند و همه راهها را به روی ما بسته اند، بعد ادعا میکنند که واردات دارو برای ما آزاد است؛ با چه پولی؟ نفت که مهمترین منبع درآمد ماست، تحریم و کشورها را وادار کردند که از ما نفت نخرند بعد میگویند، سختگیری نکردند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در چنین شرایطی ما موفق شدیم، کالاهای ضروری برای مردم را به وفور در فروشگاهها عرضه کنیم، در حالیکه جدا یکی از رویدادها در دیگر کشورهای جهان هجوم مردم به فروشگاهها و خالی شدن قفسه کالاهاست. ما آنقدر کالا انبار کرده ایم که به هر میزان که مردم لازم دارند عرضه میکنیم.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با تبیین برنامههای دولت برای مهار ویروس کرونا، اظهار داشت: از ابتدا راهبرد جدی ما برای پیشگیری از این بیماری این بود که ارتباطات مردم به حداقل برسد و تصمیمات کلیدی گرفتیم به نحوی که بیش از ۵۰ درصد بخشهای دولتی تعطیل شد.
آقای جهانگیری افزود: طبق تصمیم هیئت دولت در ۱۰ اسفند مدارس با حدود ۱۴ میلیون دانش آموز و بیش از یک میلیون معلم و دانشگاهها با بیش از ۴ میلیون دانشجو تعطیل شدند. br/ وی گفت: البته بخش عمده دیگر دولت، کارکنان بخش بهداشت و درمان است که همگان اصرار دارند که سه نوبته و با تمام ظرفیت پای کار باشند و حتی یک نفر نیست که در پی تعطیلی این بخش باشد، چون میدانند که اکنون وقت آن است که باید پای سلامت مردم باشند.
آقای جهانگیری بخشهای خدماتی را نیز غیر قابل تعطیلی دانست و افزود: با توجه به ضرورت توزیع کالاهای ضروری برای مردم مانند گندم و نان، هیچ محدودیتی در ادامه فعالیت گمرکات و بخش حمل و نقل در کشور نمیشود ایجاد کرد.
وی همچنین با تاکید بر لزوم همراهی مردم برای ادامه ماندن در خانه گفت: بخش قابل توجهی از مردم در پرهیز از رفتن به سفر همراهی کردند، چنانچه طبق آمار از ۶۰ تا ۸۶ درصد از میزان سفرهای مردم کاهش یافته است.
معاون اول رئیس جمهور افزود:، اما بخشی از مردم نیز همراهی نکردند و مجبور شدیم طرح فاصله گذاری اجتماعی را از دیروز به طول جدی اجرا کنیم و اگر لازم باشد آن را جدیتر خواهیم کرد، چون هیچ موضوعی نمیتواند جای سلامت مردم را بگیرد.
آقای جهانگیری هشدار داد: هر کس بخواهد با سلامت مردم شوخی کند و به سلامت خود و مردم آسیب بزند، ابتدا برای همراهی با برنامههای دولت از وی خواهش میکنیم، اما اگر نشد کار دولت فقط خواهش کردن نیست و برخورد میکند.
وی ابراز امیدواری کرد: همگان با درخواست جامعه پزشکی برای ماندن در خانه و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا همراهی کنند، انصاف نیست که بخشی از جامعه علمی در بیمارستانها با این ویروس بجنگند و از مردم بخواهند که در خانه بمانند، اما برخی به آن توجه نکنند.
آقای جهانگیری در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تصمیمات اقتصادی دولت برای تامین منابع مالی لازم برای بخش بهداشت و درمان گفت: وزیر بهداشت تامین رقم بزرگ چند میلیارد تومانی از مطالبات گذشته این بخش را ضروری دانست که مقرر شد، فردا یا پس فردا در جلسهای با حضور روسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی آن را بررسی کنیم تا حداقل بخشی از این ارقام در اختیار شما قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهور تصمیم دیگر ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا را کسب مجوز از رهبر معظم انقلاب برای برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی دانست و افزود: ما هرگونه درخواست اینگونه از مقام معظم رهبری داشته ایم با نهایت بزرگواری موافقت فرمودند که قدردانی میکنیم.
وی گفت: با توجه به دقتی که به ضرورت سلامت مردم میشود با دریافت این اعتبار، بخش قابل توجهی از مشکلات بخش بهداشت و درمان رفع میشود.
آقای جهانگیری همچنین با اشاره به مطالبات مسئولان بیمارستان امام حسین (ع) برای تامین تجهیزات این بیمارستان به ویژه برای تهیه سی تی اسکن اظهار داشت: اگر تامین این اعتبارات در وزارت بهداشت و درمان، مشکلی نداشته و صرفاَ مسئله مالی مطرح باشد باید به تامین آن کمک کنیم.
وی افزود: میپذیرم که درآمدهای اختصاصی بیمارستانها آسیب دیده و این موضوع مغفول مانده است، زیرا فعالیت بیمارستانها افزایش یافته و اکثر بیماران بستری در بیمارستانها فقط هزینه برهستند پس دولت باید اعتبار مراکز درمانی را تامین کند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از اختصاص بسته حمایتی برای جامعه پزشکی کشور طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی خبر داد و گفت: طبق این مصوبه فوق العاده ویژهای برای بخشهای درمانی مرتبط با بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته میشود که پس از تامین اعتبارات لازم، انجام خواهد شد.
آقای جهانگیری افزود: من این بند از مصوبه را به رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوشتم، گرچه ما هر کاری کنیم نمیتوانیم زحمات جامعه پزشکی را جبران کنیم و اینگونه اقدامات وظیفه ماست.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به نقش موثر گروههای مرجع در کشور گفت: تا پیش از همه گیری بیماری کرونا، جامعه پزشکی در میان این گروهها در صدر بودند و طبق نظرسنجیها مردم اعتماد خاصی به این طیف دارند و نظر آنان بسیار مهم است.
آقای جهانگیری نیروهای مرجع را مهمترین سرمایه اجتماعی برای هر نظام سیاسی دانست که در مواقع ضروری صحبت آنان برای مردم موثر است و مردم با آنان همراهی میکنند.
معاون اول رئیس جمهور همه گیری بیماری کرونا را تلخ و سخت دانست و افزود: با این حال یکی از دستاوردهای مهم این مشکل این است که جامعه درمانی کشور با توجه خاص مردم و مسئولان مواجه شد، زیرا آنان دیدند که در مبارزه جدی با ویروس کرونا که نیاز به فداکاری است، اعضای این جامعه با تمام توان به صحنه آمدند و در حفاظت از مردم فداکاری بزرگی کردند که حتما این روزها در تاریخ ماندگار خواهد شد.
وی تاکید کرد: به ویژه در روزهای آغاز این همه گیری که با کمترین امکانات حفاظتی مواجه بودیم، شرایط بسیار دشوار بود به نحوی که در برخی استانها شمار قابل توجهی از اعضای بخش درمان شهید شدند و ما را داغدار کردند که بسیار تلخ بود، اما بار دیگر مردم متوجه شدند جامعه پزشکی چه انسانهای بزرگواری هستند که جانشان را فدای سلامت مردم میکنند.
آقای جهانگیری ابراز امیدواری کرد: با تلاش جامعه درمانی و پزشکی این بلای سخت برطرف شود. وی گفت: البته این بیماری نوظهور و عالم گیری است که اطلاعات کمی درباره آن وجود دارد و همه کشورها حتی جوامع مدعی پیشرفتهای علمی و صنعتی مانند کشورهای اروپایی و آمریکا نیز با دشواری مواجه شدند و نیاز است که متخصصان با روشهای عالمانه با آن مواجه شوند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: با این حال پروتکلهای درمانی مختلفی برای مهار این بیماری در کشورمان در حال انجام است که با اجرای آن بر افتخارات ایران افزوده میشود.
آقای جهانگیری گزارش رئیس بیمارستان امام حسین (ع) را از اقدامات گروه درمانی این بیمارستان امیدوار کننده دانست و با قدردانی از آنان گفت: به نمایندگی از دولت دست عوامل درمانی کشورمان را میبوسم و اعلام میکنم که شما افتخار کشور هستید.
معاون اول رئیس جمهور پیش از حضور در نشست مدیران بیمارستان امام حسین (ع) از بخش عفونی این بیمارستان دیدن و از شماری از بیماران مبتلا به کرونا عیادت کرد.