به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، رئیس جمهور از پرداخت وام قرض الحسنه یک میلیون تومانی به همه یارانه بگیران در اوایل اردیبهشت خبر داد. آقای روحانی در جلسه ستاد اقتصادی دولت گفت: در نشست امروز مقرر شد، سود ۱۲ درصدی این تسهیلات برداشته شود و دولت آن را پرداخت کند. رئیس جمهور افزود: علاوه بر این، تا ۴ ماه به ۳ میلیون خانوار کم درامد، ماهانه ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان پرداخت میشود.
توصیهی اصلی برای قطع زنجیرهی شیوع کرونا، همچنان در خانه ماندن است. اندک حضورهای ناگزیر در اجتماع هم، با محدودیتهایی، در قالب طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند، انجام میشود. برخی، کاملا جدی، قوانین این طرح را رعایت میکنند و برخی متاسفانه نه.
چند خبر کوتاه کرونایی.
*فرمانده نیروی زمینی ارتش در آستانه ۲۹ فروردین روز ارتش گفت: امسال به علت شیوع کرونا مراسم رژه رسمی لغو شد و فقط رژه خدمت برگزار میشود و تجهیزات ویژه مقابله با کرونا به نمایش در میآید. امیر حیدری افزود: فردا در مراسمی نیز از چهار دستاورد نیروی زمینی ارتش در حوزه مقابله با بیماری کرونا رونمایی خواهد شد.
*وزیر آموزش و پرورش از ثبت نام بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از دانش آموزان و معلمان دوره ابتدایی در شبکه آموزشی شاد خبر داد و گفت: ۲۸۴هزار کلاس درس تشکیل شده و آموزش در برخی استانها در حال برگزاری است. حاجی میرزایی افزود: در نشست هفته آینده ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره نحوه فعالیت مدارس تصمیم گیری میشود.
*رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا از پیشرفت چشمگیر در ساخت پادتن اختصاصی کرونا در کشور خبر داد. به گفته دکتر قانعی گفت: سه شرکت دانش بنیان در زمینه تولید پادتن اختصاصی کرونا مشغول فعالیت هستند و به زودی خبرهای خوبی در این زمینه خواهیم داشت.
*معاون احضار و اعزام سازمان وظیفه عمومی از غربالگری مشمولان اعزامی اردیبهشت به منظور پیشگیری از انتقال کرونا خبر داد. مشمولان این ماه باید به مرکز بهداشت محل سکونت خود مراجعه کنند و مهر تائید سلامت را به برگه اعزام خود بزنند. ضمن اینکه سربازان در روز اعزام در وظیفه عمومی استانها و مراکز آموزش نیروهای مسلح تست غربالگری میشوند.
*رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا از کشف ۶۹ هزار عدد انواع تجهیزات بهداشتی در سراسر کشور در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. سردار مقیمی گفت: ۲۶ محتکر دستگیر و برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی شدند.
*وزیر امور خارجه در یادداشتی نوشت: کرونا فرصتی برای آمریکا بود تا از اعتیاد به تحریم رها شود؛ اما اکنون با بدنامی بیشتر در خاطر مردم ما خواهد ماند. آقای ظریف تاکید کرد؛ با وجود تحریمهای آمریکا، ایران به لطف منابع انسانی و دانشمندان خود و دوستانش در خارج، در مقابله با همهگیری کرونا پیشرفت چشمگیری داشته است.
*بیش از پانصد و پنجاه نفر از پزشکان و متخصصان عضو سازمان نظام پزشکی ایران در نامه به دبیرکل سازمان ملل، به سیاست تحریم آمریکا اعتراض کردند. در این نامه تاکید شده است که به خطر انداختن سلامت مردم برای اهداف سیاسی نه تنها غیرقانونی بلکه اقدامی وحشیانه است و سازمان ملل باید آمریکا را وادار کند تا موانع تأمین تجهیزات پزشکی ضروری به ایران را برطرف کند؛ و ...
بوق کشتیها امروز به پاس قدردانی از مدافعان سلامت در بندر بوشهر نواخته شد.
بزرگترین مجتمع تولید ماسک جنوب غرب آسیا در شهرک صنعتی اشتهارد به بهره برداری رسید. این کارخانه به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و ظرفیت شرکتهای دانش بنیان ساخته شده است. با بهره برداری از این کارخانه توان تولید ماسک در کشور چهار برابر میشود. ظرفیت اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم این واحد صنعتی ۱۶۵۰ نفر است.
رئیس قوهقضائیه از رزمایش سراسری دفاع بیولوژیک نیروی زمینی سپاه و بیمارستان سیار تخصصی ۵۰۰ تختخوابی شهید صدوقی بازدید کرد. در این بازدید که فرمانده کل سپاه و فرمانده نیروی زمینی، هم حضور داشتند، آقای رئیسی با حضور در بیمارستان شهید آیت الله صدوقی، از تجهیزاتی نظیر MRI، سی تی اسکن، اکسیژن ساز سیار، سامانه کنترل و فرماندهی ارتباطات پزشکی، سامانه جراحی تاکتیکی، آشپزخانه صنعتی سیار و بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه بازدید کرد. رئیس قوه قضائیه سپس با حضور در نقاهتگاههای ویژه برادران و خواهران، اقدامات سپاه در عرصه خدمت به کشور برای حل بحران کرونا را مشاهده کرد.
فرمانده کل سپاه از تشکیل قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای کمک مومنانه و حمایت از ۳/۵ میلیون خانوار نیازمند خبر داد. سردار سلامی در جلسه مشترکی که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس بنیاد مستضعفان، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، رئیس کمیته امداد امام خمینی و رئیس سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد؛ گفت: مقرر شد قرارگاهی به نام مبارک امام حسن مجتبی (ع) با ترکیبی از نهادهای حمایتی و وزارت صمت، اقدامات مربوط به سیاست گذاری، برنامه ریزی، سازماندهی و اجرای طرحها و برنامههای کمک به نیازمندان و فقرا در جامعه را عهده دار شود.
فرمانده کل سپاه از مردم و خیران خواست، با کمک در حد بضاعت خود، این نهضت عظیم را یاری کنند.
طرح فاصله گذاری اجتماعی در سراسر کشور هم با شدت و ضعف در حال اجراست. اما این روزها، به جز رعایت تاکیدات بهداشتی، پویشی مردمی در کشور به راه افتاده است؛ پویش همدلی و کمک مومنانه. (گزارش)
*در آستانهی دو ماهه شدن کرونا در جهان، شمار مبتلایان از مرز یک میلیون و ۹۲۰ هزار نفر فراتر رفته. از این تعداد نزدیک ۱۲۰ هزار تن قربانی کرونا شده و البته ۴۵۳ هزار نفر، نامشان در فهرست بهبودیافتگان از کرونا قرار گرفته. پیش بینی تداوم حضور کرونا در جوامع، موجب شده در برخی کشورها، تصمیمات محدود کننده، تمدید شود.
*در فرانسه که حالا دیگر نزدیک ۱۵ هزار فوتی کرونایی و حدود ۱۳۶ هزار و ۸۰۰ مبتلای کرونایی دارد، مردم، حداقل تا حدود یک ماه دیگر، شاهد اعمال قوانین سخت گیرانهی رفت و آمد خواهند بود. مکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد: برای ادامه مقابله با شیوع کرونا، قرنطینه اجباری را تا ۱۱ می، تمدید شد. یعنی تا ۲۲ اردیبهشت.
*
در ایتالیا هم، شمار جان باختگان کرونا از مرز ۲۰ هزار نفر عبور کرده. مقامات بهداشتی درمانی ایتالیا اعلام کردند: باوجود کاهش شمار مبتلایان جدید، شمار بیماران فوت شده همچنان بالاست. همین موضوع، درخواست تمدید محدودیتها را در این کشور افزایش داده. نخست وزیر ایتالیا دربارهی این تمدید گفته: چنین تدابیری، تصمیمی سخت، اما الزامی است
*
در آمریکا همچنان آمارهای کرونایی صعودی است. فقط در ۲۴ ساعت گذشته ۲۷ هزار مبتلا و ۱۵۰۰ فوتی جدید، به کروناییها در آمریکا اضافه شده. مشکلات نظام بهداشت و درمان هم در آمریکا، ادامه دارد. یک پرستار، با گلایه از بی عملی ترامپ در قبال کادر درمانی، میگوید: پرستاران در نیویورک، برای محافظت از خود، از پلاستیک زباله استفاده میکنند!
*
اولین مرگ بر اثر ابتلا به کرونا در میان ملوانان ناوهواپیما بر یو. اس. اس تئودور روزولتء آمریکا هم تایید شد. آزمایش کرونا حدود ۶۰۰ تن از خدمه این ناو مثبت اعلام شده است.
*
انتقادها از دولت ترامپ به علت سوء مدیریت در اداره بحران کرونا هم افزایش یافته. «آنتونی فائوچی» مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا، که از برجستهترین چهرههای پزشکی این روزها در آمریکاست، از مهمترین منتقدهاست.
*نیویورک تایمز هم نوشت: موج خطرناکی از افزایش مبتلایان در مناطق حومهای در راه است مخصوصا که مردم این مناطق سن بالا دارند و در فقر به سر میبرند.
*
در انگلیس هم شمار مبتلایان از ظهر دیروز، نزدیک ۴۵۰۰ و شمار فوتیها، ۷۰۰ مورد افزایش یافته که با احتساب انها، شمار جان باختگان کرونا در انگلیس از ۱۱ هزار و ۳۲۰ نفر فراتر رفته.
*در هند، که حالا ۷۶ روز است مردمش با کرونا دست و پنجه نرم میکنند، محدودیتهای تردد، باز هم تمدید شد.
*در چین، هرچند هنوز، روزانه، تعداد اندکی آمار ابتلای جدید هم گزارش میشود، اما بیشتر آنها، اتباع خارجی هستند که به چین بازمیگردند. اداره مهاجرت چین اعلام کرده: اتباع خارجی باید، مقررات پیشگیری از ابتلا به کرونا را رعایت کنند.