به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آقای حسن روحانی در جلسه امروز هیئت دولت، با اشاره به نامگذاری امسال به سال جهش تولید، گفت: دولت به این تصمیم رسید که سهام شرکتهای بسیار مهم و سودآورش را در بورس عرضه کند و این کار یک نوبت انجام شد و یک نوبت دیگر به زودی انجام میشود و نوبتهای دیگر هم در ماههای آینده متعاقبا انجام خواهد شد.
رئیس جمهور درباره دلایل این کار و واگذاری این سهام در بورس، افزود: اولا، اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، دولت باید چابک شود، دولت باید تصدی گریهایی را که نیاز ندارد و حاکمیتی نیست، کنار بگذارد.
آقای روحانی گفت: اگر ما بخواهیم به جهش تولید برسیم، باید اقتصاد را به شرکتهای خصوصی و مردم واگذار کنیم، باید شرکتهای عمومی غیردولتی هم راه برایشان تسهیل شود که در اقتصاد وارد شوند.
رئیس جمهور افزود: دلیل دوم این واگذاریها این است که نقدینگی در جامعه ما زیاد است و یکی از راههای صحیح و درست و سالم برای جمع آوری نقدینگی و در نهایت کاهش و مهار تورم و حضور مردم در صحنه بورس است.
آقای روحانی گفت: اگر مردم در بورس حضور پیدا کنند، هم صاحب سهام میشوند و هم هر وقت لازم باشد سهامشان را میتوانند اضافه کنند و میتوانند بفروشند، بنابراین هم نقدینگی جمع میشود و سوم اینکه بنگاههای دولتی شفاف میشود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد و مبارزه با رانت در سایه شفافیت است، افزود: برای ما خیلی مهم است که شرکتهایی مثل شستا شفاف باشد، سهام دیگر شرکتهای دولتی در بورس بیاید و شفاف بشود و همه ببینند.
آقای روحانی همچنین گفت: ما این راه را ادامه میدهیم و ان شاء الله تا پایان سال مردم خواهند دید که قدمهای مهمی را در این راه برمی داریم.
آزادسازی سهام عدالت به زبان ساده برای مردم توضیح داده شود
رئیس جمهور با اشاره به آزادسازی سهام عدالت گفت: در هر خانوادهای در کشور یک یا دو نفر صاحب سهام عدالت هستند و مالکیت آن از سال ۸۴ برعهده مردم بوده است.
آقای روحانی با اشاره به سیر چگونگی تصویب و در اختیار قرارگرفتن سهام عدالت از سال ۸۴ تاکنون تاکید کرد: در دولت یازدهم تمام تلاشها انجام گرفت تا مردم صاحب این سهام باشند و این کار را دولت انجام داد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه سود سهام عدالت در سه نوبت به مردم پرداخت شده است گفت: تا به امروز کار به صورت نیابتی از سوی مردم انجام میشد ولی الان به گونهای شده که در اختیار مردم قرار گرفته است.
آقای روحانی ادامه داد: از امروز به بعد مردم با اجازهای که از مقام معظم رهبری در پی درخواست ما انجام شد صاحب و مالک سهام هستند.
رئیس جمهور همچنین از وزارت اقتصاد و دارایی و بورس و مسئولانی که در این چند روز در خصوص این سهام زحمت کشیدند خواست با زبانی ساده برای مردم توضیح دهند تا بدانند که نحوه آزاد سازی سهام به چه صورتی است.
وی افزود: از این ۵۰ میلیون صاحب سهام، ۱۵ میلیون آنها از افراد روستایی هستند، میلیونها نفر، تعداد زیادی عشایر، تعدادی هم تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و از افراد مختلف هستند.
آقای روحانی گفت: مردم باید بدانند دو راه برای این سهام دارند اول اینکه اگر میخواهند سهام خود را بفروشند و امروز به پول برسند آماده است و میتوانند اعلام کنند ما خواهان فروش سهام خود هستیم و ساز وکار آن به راحتی تهیه میشود.
رئیس جمهور ادامه داد: شاید عدهای هم بخواهند سهام خود را نفروشند و بگویند ما به پول آن فعلا نیاز نداریم و آن را نگه میداریم.
وی از مسئولان مربوط خواست با زبانی ساده در خصوص سهام عدالت و نحوه فروش و یا نگهدای آن و فعالیت دراین زمینه با مردم سخن بگویند.
آقای روحانی ادامه داد: سازوکارهایی برای آن دسته از افرادی که خواهان فروش سهام خود هستند ایجاد میشود.
وی با اشاره به وضعیت سخت مردم و نیز شیوع ویروس کرونا و تعطیلی تعدادی از مشاغل و مشکلات به وجود آمده برای ۱۰ یا ۱۱ رسته کاری گفت: این سهام کمکی برای مردم است.
رئیس جمهور گفت: خواهش میکنم وزارت اقتصاد و شورای بورس به صورت روان و ساده و با یک شکل کاملا روشن به این ۵۰ میلیون نفر صاحب سهام عدالت بگویند که شما صاحب این سهام هستید اگر دوست دارید سهام خود را بفروشید اگر به پول نیاز دارید و یا دوست دارید نگهدارید که این امر باید به صورت خیلی راحت و ساده صورت گیرد و سازوکاری برای افرادی که میخواهند بفروشند ایجاد شود.
آقای روحانی افزود: از مسئولان ذیربط در این زمینه میخواهم درکوتاهترین زمان ممکن که یا تا آخر ماه رمضان و یا بعد از ماه رمضان است تکلیف این موضوع را مشخص کنند چرا که امروز تعدادی از خانوادهها به علت فشار اقتصادی به این پول نیاز دارند.
حذف چهار صفر از پول ملی تاثیر خاصی بر تورم ندارد
رئیس جمهور با دفاع از حذف صفر از پول ملی و مصوبه مجلس گفت: حذف چهار صفر از پول ملی برای سهولت حسابگری است و تاثیر خاصی روی تورم ندارد.
آقای روحانی با اشاره به موضوع پول ملی و تصویب کلیات لایحه حذف چهار صفر از پول ملی اظهار داشت: در کشور ما داستان زیبا و عجیب و غریبی داشته ایم سالیان دراز پول ملی بر مبنای نوشتار و کتابت داشتیم و یک پول ملی هم در گفتار و در زبان داشتیم.
رئیس جمهور افزود: زمانی که ما با یکدیگر گفتگو میکردیم و به طور مثال سوالی میپرسیدیم که این کیلویی چند؟ در پاسخ بیان میداشتند کیلویی هفت تومان و زمانی که به بانک مراجعه میکردیم کارمند بانک اظهار میداشت چه مبلغی پول نیاز داریم؟ میگفت یعنی ۷۰ هزار ریال نیاز دارید؟ طرف مقابل میگفت یعنی هفت هزار تومان و در نهایت دو طرف با توجه به این که بر روی کاغذ مبلغ مورد نیاز را مینوشتند باز هم اشتباه میکردند و بسیاری از اشتباهات حساب در بانک به خاطر ریال و تومان است.
وی اضافه کرد: هم مردم و هم کارمندان بانک به خاطر ریال و تومان بارها دچار اشتباه میشوند و ما وقتی بر روی کاغذ میخواهیم گزارشی را به طور مثال به مردم ارائه کنیم روی کاغذ ۷۰۰ میلیارد ریال نوشته شده و بعد برای تفهیم موضوع بیان میکنیم منظور ۷۰ میلیارد تومان است. این چطور حساب و کتابی است؟ این پول ملی است و برای تفهیم آن نیاز به مفسر است.
رئیس جمهور ادامه داد: پول ملی ما ریال است و زمانی که ما بچه بودیم یک سکه یک ریالی بود الان آن هم که نیست واحد پول ملی ما ریال است، اما در زندگی مردم اصلا حضور ندارد برای این که ذهن مردم را از این محاسبه بی خودی خلاص کنیم و بخشی از وقت مردم تلف نشود این کار را کردیم. از سویی در برخی رسانهها نیز نوشته میشود این موضوع آثار تورمی دارد و آیا ربطی به رشد اقتصادی دارد؟ بنده خودم مُصِر بودم که این لایحه به مجلس ارسال شود و از مجلس به خاطر تصویب این لایحه تشکر میکنم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه بنده میخواستم با ارائه این لایحه مردم از محاسبات ریال و تومان راحت شوند گفت: نوشته و گفتار مردم در محاسبات مالی باید یکی باشد و آنچه مردم قبول دارند در عمل تومان است و تمام معاملات مغازهها از دستفروش گرفته تا فروشگاههای بزرگ با تومان است، اما در هنگام نوشتار تومان به ریال تبدیل میشود یعنی دولت خودش را از مردم جدا کرده بود مردم با تومان سخن میگفتند و دولت با ریال مینوشت و دولت هم در گفتارش با تومان با مردم حرف میزد در نتیجه این لایحه یک مشکل فرهنگی و اجتماعی را حل کرده است و محاسبات ذهن مردم و محاسبات عمومی بانکها را تسهیل کردیم.
رئیس جمهور افزود: با تصویب این لایحه همچنین رقم را کوچک کردیم یعنی صفرهای زیاد در کنار هم تا جایی که در کاغذ هم جا نمیگرفت و شما میدانید تعداد زیادی از کشورهای دنیا این اقدام را داشتند برخی از آنها صفر را کم کردند ولی اسم واحد پولی را تغییر ندادند برخی اسم واحد پولی را تغییر دادند و برخی از کشورهای آسیای مرکزی بعد از استقلال از شوروی سابق همه واحد پول جدیدی برای خود ایجاد و برخیها نیز صفر را حذف کردند.
آقای روحانی ادامه داد: همچنین کشور ترکیه تعدادی از صفرهای پولش را حذف کرد برخی کشورها ۱۲ صفر، شش صفر، چهارصفر از پول شان را در یک روز حذف کردند ما نیز کشوری هستیم که میخواهیم واحد پولی کشورمان و ملت مان را یکی کنیم. مردم یک تومان و یک قران داشتند و ما الان میخواهیم به همین صورت اقدام شود.
رئیس جمهور ادامه داد: البته از لحاظ وجهه بین المللی بسیار بهتر است برای این که میخواهیم واحد پول ملی مان را به طور مثال با اروپا مقایسه کنیم مثلا مبلغ یورو ۱۷۰ هزار ریال میگوییم ۱۷ تومان است و این هم راحتتر و هم محاسبه اش آسانتر است و با ذهن مردم کاملا منطبق است و به نفع ماست که این کار انجام شود.
آقای روحانی گفت: کار مبارکی است که در کشور ما صورت گرفته ولی فکر نمیکنم از لحاظ رشد اقتصادی و تورم خیلی تاثیری داشته باشد و بیشتر سهولت حسابگری است که این صفرها حذف میشود و به زیباتر شدن پول ملی در برابر پولهای خارجی میانجامد و اینکه مردم محاسبه اضافهای هر روز در ذهن خود انجام ندهند و گفتار و نوشتار مردم یکی شود.
وی تصریح کرد: امیدوارم این امر برای مردم مبارک باشد و ما بتوانیم در این ماه پرخیر و برکت از امام حسن مجتبی (ع) و امیرالمومنین (ع) در شبهای قدر و احیا بهترین استفاده و بهره را ببریم.