به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمد حسن زاده در گفتگوی ۱۸:۳۰ در خصوص قدرت علمی ایران افزود: از سال ۲۰۱۱ ایران شتاب سریعی در تولید یافتههای علمی گرفته، به طوری که با پشت سر گذاشتن حریفان قدرتمندی، از رتبه ۲۱ به رتبه ۱۵ ارتقا یافته است.
او ادامه داد: این آماری است که پایگاه رتبه بندی سایمگو اعلام کرده و رتبه بندی آن به لحاظ پوششی که در تعداد مجلات در دنیا دارد از مهمترین رتبه بندیهای دنیاست که سالانه رتبه بندی کشورها را بر اساس شاخصهای مختلفی انجام میدهد.
به گفته حسن زاده تعداد انتشارات علمی در مجلات معتبر، میزان استنادات، نسبت استنادات به مقالات و توجه به "شاخص اچ" مهمترین شاخصها در تعیین رتبه کشورها به شمار میآید.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس معتقد است: این پایگاه به دلیل اینکه بر دادههای استنادی مبتنی است مهمترین منبع برای رتبه بندی کشورها، موسسات پژوهشی و مجلات بر مبنای سهم آنها در انتشارات علم جهانی است.
او ادامه داد: در نظامهای رتبه بندی دانشگاهها نیز ایران ۳ درصد دانشگاههای دنیا را به خود اختصاص داده و ۴۰ دانشگاه کشورمان در بین ۱۴۰۰ دانشگاه جهان جزء بهترینها هستند و این تحسین برانگیز است.
حسن زاده گفت: برای روشن شدن جایگاه ایران و کسب رتبه ۱۵ علمی جهان توجه به چند نکته ضرورت دارد: اول اینکه ایران با داشتن یک درصد از جمعیت جهان، دو درصد مشارکت در انتشارات علمی دنیا یعنی چیزی حدود دو برابر سهم جمعیت خود را در این زمینه دارد.
او تاکید کرد: نظام علمی ما امروز در دوره بلوغ به سر میبرد و این دوره دارای نشانه ایی است که استحکام و قوام نظام دانشگاهی، مشارکت اندیشمندان جهانی در علم جهانی، پیشرو بودن در ارائه یافتههای علمی جدید و مشارکت در تهیه نشریات علمی از مهمترین نشانهها به شمار میآید.
عبدالرضا نوروزی چاکلی مدیر برنامهریزی آموزشی دانشگاه شاهد در ادامه این گفتگو تاکید کرد: افزایش رتبه علمی ایران باید بر توسعه کشور تاثر گذار باشد.