کبد چرب، بیماری خطرناک اما قابل پیشگیری
تازه ترین خبرها در پیام رسان سروش irinn_channel@  با شبکه خبر به روز باشید.       
21:29 - دوشنبه 06 بهمن 1399
کد خبر : ۸۰۴۹۳۸
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
متخصص تغذیه با اشاره به عوامل ابتلا به کبد چرب، به ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای برای جلوگیری از بروز این بیماری پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

کبد چرب، بیماری خطرناک اما قابل پیشگیریاحمدرضا درستی، متخصص تغذیه گفت: بیماری کبد چرب غیر الکلی یک بیماری رایج است که متأسفانه در ظاهر افراد مشخص نیست در حالی که چربی بالای کبد مانند هپاتیت سبب تغییر رنگ چشم‌ها می‌شود و تنها با انجام آزمایش تشخیص آن امکان‌پذیر است.

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: بروز بیماری کبد چرب در بعضی از افراد می‌تواند همراه با سرگیجه و ناراحتی گوارشی باشد، اما در بیشتر مواقع مانند بیماری دیابت می‌تواند به صورت پنهان باشد.

وی با تأکید بر نقش کبد به عنوان یکی از اعضای اصلی بدن بیان کرد: ویتامین‌های محلول در چربی، اسید‌های چرب و به طور کلی هر مواد مغذی حاصل از مواد غذایی ما توسط کبد ذخیره می‌شوند.

درستی گفت: در صورت مصرف کربوهیدرات، کبد که مسئولیت ذخیره مواد را برعهده دارد آنرا ذخیره می‌کند به این ترتیب چربی افزایش می‌یابد. در چنین مواقعی کبد شبیه پلاستیک شده و شروع به خفه شدن می‌کند که در اصطلاح پزشکی به آن «سیروز کبدی» گفته می‌شود، متأسفانه در بیمارانی که در موارد حاد ابتلاء به کبد چرب هستند کبد غیرقابل برگشت است و منجر به مرگ می‌شود.

وی با اشاره به نقش تغذیه نامناسب در بروز کبد چرب اظهار کرد: کاهش مصرف غذا‌های فوری، ارزان و پرچرب، فست فود‌هایی که در روغن‌های اکسیدشده تهیه می‌شوند، همچنین نان‌ها و برنجی که با آرد سفید تهیه شده‌اند؛ مصرف میوه‌ها، لبنیات، سبزیجات و غلات سبوس دار در کنار افزایش مصرف نان‌های سبوس‌دار مانند نان جو، برنج قهوه‌ای (در صورت مصرف از برنج سفید آن را به یک تا دو بار در هفته آن هم به صورت دم کرده محدود کنید) نقش بسیار مهمی در بهبود کبد چرب دارد.

این متخصص تغذیه گفت: کله پاچه به عنوان یکی از غذا‌های بسیار مضرر برای کبد است، از آنجایی که کله پاچه از تری گلیسیرید بالایی برخوردار است می‌تواند چربی کبد را بالا ببرد. همچنین برخلاف تصور عموم مبنی بر مصرف گوشت، مرغ و ماهی، باید گفت در صورت زیاده روی در مصرف هریک از این فرآورده‌ها، پروتئین و چربی فراوانی به کبد می‌رسد، همچنین میزان اسیداوریک در بدن بالا رفته که می‌تواند در مفاصل رسوب و عملکرد کلیه را کاهش دهد.

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: مصرف سبزیجات پخته و خام مانند ریواس، کلم، کرفس، هویج، شلغم، لبو، سبزی خوردن، گوجه، کاهو، خیار؛ میوه‌ها به صورت دو تا سه واحد در روز برای مثال انار به همراه دانه و ورقه‌های نازک آن و پرتقال به همراه پوست سفید نازک آن؛ شیر و لبنیات کم چرب؛ کاهش مصرف شیرینی‌هایی مانند عسل، مربا، شیرینی، نوشابه، نوشیدنی‌های شیرین؛ خواب و فعالیت مناسب تا حد زیادی از بروز کبد چرب جلوگیری می‌کند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید ها
روز
هفته
ماه
آب و هوا
-۲°    ۸°