به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در شناسنامه بچه هایی که از بامداد تا نیمه شب امروز متولد می شوند، تاریخ تولد ۹۹/۹/۹ نوشته می شود و هیچ مزیت دیگری در کار نخواهد بود، اما گرایش به برگزیدن این عدد در برخی خانواده ها به حدی است که حاضر شده اند برای آن، سلامتی مادر و نوزاد را به خطر بیاندازند.
این پدیده نه تنها در تهران و شهرهای بزرگ، بلکه در شهرستان های سنتی تر نیز به چشم می خورد.
خبرنگار ایرنا با حضور در مطب چند پزشک متخصص زنان و زایمان گنبدکاووس و صحبت با آنان و زنان حاضر در اتاق انتظار، موضوع زایمان تقویمی را مورد بررسی قرار داد که در نتیجه مشخص شد زنان باردار تمایل زیادی برای انجام عمل سزارین در تاریخ ۹۹/۹/۹ به دلیل خاص بودن این تاریخ دارند.
طبق بررسی میدانی انجام شده بیشتر افراد متقاضی زایمان در تاریخ لاکچری و انجام زایمان تقویمی از طبقه متوسط و مرفه با تحصیلات بالا هستند که داشتن فرزندانی با تاریخ تولد خاص را مایه افتخار میدانند.
یکی از زنان باردار حاضر در سالن انتظار مطب پزشک متخصص زنان و زایمان گنبدکاووس گفت: خاص بودن تاریخ تولد فرزندم برایم اهمیت ندارد، اما اطرافیان بویژه اعضای خانواده بر انجام آن تاکید دارند و همین موضوع باعث شد تاریخ زایمان را برای همزمانی با ۹ آذر به تعویق بیندازم.
این فرد که خود را "مریم - ق" معرفی کرد، ادامه داد: پزشک معالجم بارها هشدار داد که به دلیل قرارداشتن در پایان هفته چهلم بارداری، رشد جنین کامل شده و باید زایمان کنم، اما به تاکید خانواده همچنان بچه را چند روز دیگر نگهداشته و میخواهم در روز نهم آذر فرزندم را به دنیا بیاورم.
زن باردار دیگری گفت: تمایل زیادی دارم که نخستن فرزندم را در تاریخ نهم آذر امسال به دلیل خاص بودن آن بهدنیا بیاورم و به چند پزشک هم مراجعه کردم، اما همه آنها به دلیل کامل نشدن رشد جنین مخالف این کار هستند.
"نرگس - ص" در مورد احتمال تولد نوزاد نارس به دلیل زایمان ناشی از کامل نشدن رشد جنین گفت: خیلی از دوستانم فرزند خود را زودتر از موعد بهدنیا آوردند و مشکلی هم برای مادر و نوزاد بوجود نیامد و طرح این موضوع بازار گرمی پزشکان برای گرفتن پول بیشتر است.
چند پزشک متخصص زنان و زایمان گنبدکاووس هم در گفتگو با ایرنا، نظرات کارشناسی خود را در مورد درست یا غلط بودن تقاضای والدین برای زایمان تقویمی از جمله در ۹ آذر امسال مطرح کردند.
دکتر پروین علیزاده در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به قبول تقاضا برای زایمان زودتر از موعد در تاریخهای خاص گفت: پذیرش زیاد زنان باردار برای زایمان زودتر از موعد، علاوه بر احتمال عفونت بیمارستانی، نگرانی برای ابتلا به ویروس کرونا در محیط درمانی را هم افزایش میدهد.
وی افزود: برخی پزشکان ۱۵ تا ۲۰ مورد نوبت برای بستری و انجام سزارین در تاریخ نهم آذر دارند که در کنار موارد ضروری زایمان در این تاریخ، باعث شلوغی بیمارستانها میشود.
علیزاده به پزشکان متخصص زنان و زایمان توصیه کرد در شرایط فعلی برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از زایمان زودرس، زنان باردار را نسبت به عوارض این اقدام توجیه کرده و از آنان بخواهند در زمان واقعی و بهدور از نگرانی فرزند خود را بدنیا آوردند.
وی با اشاره به اینکه برای انجام سزارین باید حداقل ۳۸ هفته کامل از بارداری مادر گذشته باشد، گفت: انجام سزارین زودتر از این تاریخ باعث تولد نوزاد زودرس با مشکلات تنفسی، احتمال ابتلا به بیماری زردی و دارای هوش پایین شده و مادران را هم با مشکل خونریزی بعد از زایمان مواجه میکند.
دکتر آتوسا مجاهدیه یکی دیگر از متخصص زنان و زایمان گنبدکاووس گفت: به دلیل شیوع کرونا و محدودیتهای درمانی از زنانی که به صورت عادی در ۹ آذر نوبت زایمان داشتند خواستم برای جلوگیری از شلوغی بیمارستانها و حفظ سلامت خود و نوزاد، تاریخ زایمان را به یک روز بعد و یا قبل از این تاریخ تغییر دهند که با موافقت خیلی از والدین همراه شد.
در همین پیوند سرگروه پزشکان متخصص زنان و زایمان بیمارستان شهدای ۱۲ دی گنبدکاووس هم به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا ۲۵ تخت بستری با حفظ فاصله مناسب میان بیماران در بخش جراحی زنان و زایمان بیمارستان شهدای شهرستان تدارک دیده شده که با توجه به علاقمندی زوجهای جوان برای تولد نوزادان در ۹ آذر احتمال میدهیم بخش زیادی از این تختها اشغال شود.
دکتر پریسا انصافی اظهار داشت: خیلی از زنان باردار که چند هفته تا زمان واقعی رشد کامل نوزاد و زایمان آنها باقی مانده پزشکان را با بهانههای مختلف مانند کم شدن حرکت جنین و یا خونریزی برای سزارین در تاریخ خاص تحت فشار میگذارند که در صورت زایمان مشکلات تنفسی برای نوزاد ایجاد خواهد شد.