به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، عمویی با اشاره بر اساس ماده ۲ این طرح افزود:سازمان انرژی اتمی مکلف میشود ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی سازی شده با یک سطح پایین تولید و نگهداری کند.
وی اضافه کرد: بر اساس ماده ۳ این طرح سازمان انرژی اتمی مکلف به بهره گیری از ماشینهای نسل جدید سانتریفیوژهای IR۲M و IR۶ خواهد شد.
این سازمان همچنین مکلف به بهرهبرداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان شد.
نماینده مردم تهران گفت: بر اساس ماده ۵ طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها سازمان انرژی اتمی مکلف میشود که همزمان با عملیات بهینه سازی راکتور آب سنگین اراک، یک راکتور آب سنگین ۴۰ مگاواتی دیگر با هدف تولید رادیو ایزو توپهای بیمارستانی طراحی و زمانبندی راه اندازی این راکتور را هم باید به مجلس ارائه کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: بر اساس ماده ۶ این طرح دولت جمهوری اسلامی ایران موظف میشود که در صورت اجرایی نشدن تعهدات کشورهای ۱+۴ در قبال ایران و عادی نشدن روابط بانکی و رفع نشدن موانع صادرات و فروش نفت ایران، ۲ ماه پس از تصویب این قانون اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.
عمویی افزود: بر اساس ماده ۷ این طرح چنانچه اعضای ۱+۴ به اجرای تعهدات خود در رفع تحریمها اقدام کنند دولت باید گزارش این اقدامات را به مجلس ارائه کند و مجلس بر اساس بند ۱ ماده ۴۵ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی درباره واکنش احتمالی تصمیمگیری کند.
وی تصریح کرد: ماده ۸ طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها درباره الزام به اجرای این قانون و حمایت از این قانون و همچنین ماده ۹ هم درباره نحوه تامین اعتبارات این قانون است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت این طرح اصلاحات مختلفی داشت که امروز انجام شد و گزارش آن را به صحن علنی مجلس ارائه کردیم و این طرح هفته جاری در دستور کار صحن علنی مجلس قرار میگیرد.