به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جسله هیات دولت به شرایط ویروس کرونا، برنامه ریزیهای دولت برای مقابله با این ویروس و حمایت از مردم در بخش معیشتی اشاره و تاکید کرد: سلامت و معیشت مردم به عنوان دو اصل اساسی تا پایان دولت به شمار میرود.
آقای روحانی اظهار داشت: در برخی از رسانهها که درباره این موضوع احساس نگرانی شده است در این بخش هیچ نگرانی برای آینده نداریم و حتی برای تولید و تهیه واکسن کرونا هیچ مشکلی نداریم.
رئیس جمهور در ادامه گفت: پا به پای دنیا در زمینه مقابله با این ویروس پیش رفته ایم، حتی در مقایسه با برخی از کشورها حرکت ما یک حرکت مناسبتر و مثبت تری بوده است، در هفتههای گذشته این موج سوم کنترل شد و شاهد این بودیم حدود ۵۰ درصد از فوتیهای ما کاهش پیدا کرد و در بخش واکسن نیز ان شاء الله آخرین اقدامات انجام خواهد گرفت.
آقای روحانی افزود: این بشارت را میدهم که هم بانک مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تمام توان خود برای مقابله با کرونا استفاده خواهند کرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: با برنامه ریزیهای صورت گرفته هم واکسن کرونا از خارج از کشور وارد خواهد شد و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و هم واکسن داخلی در ماههای آینده امیدواریم به تولید برسد.
آقای روحانی تاکید کرد: در بخش تهیه واکسن کرونا مردم نباید هیچ نگرانی داشته باشند و یکی از اهدافی که از آغاز دولت آن را دنبال کرده ایم و امسال به آن نیز بیشتر توجه داریم بخش سلامت مردم جامعه است.
رئیس جمهور گفت: در طول بیش از هفت سال از فعالیت دولت بر اساس آمار و ارقام، توان ما مانند تختهای بیمارستانی نسبت به قبل از سال ۹۲ دو برابر شده است و به عبارتی ۳۶ هزار تخت بیمارستانی جدید آماده شده است.
آقای روحانی افزود: همچنین ۵۰ درصد تختهای قدیمی نیز به طور کامل بازسازی شده است و میتوانیم بگوییم توانمندی ما در بخش بهداشت و درمان علاوه بر توسعه از لحاظ فرستادن متخصصین به بخشها و شهرستانها دور دست بوده قابل اهمیت است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: توان ما هم اکنون در بخش بهداشت و درمانی دو برابر در بخش آی سی یو است و بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ تخت آی سی یو در اختیار داریم.
آقای روحانی به توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان نیز اشاره کرد و گفت: این شرکتها بسیاری از تجهیزات را هم اکنون تولید میکنند و در بخش دارو سازی ترتیب استاد، پزشک و متخصص و پرستار فعال هستند و بسیار خوشحال هستیم که در روز پرستار به تمام جامعه پرستاری بشارت دهیم که دریافتی آنها نسبت به یکسال گذشته دو برابر شده است.
رئیس جمهور ادامه داد: اگر بخواهیم از ابتدای دولت محاسبه کنیم، دریافتی جامعه پرستاری بیش از ۶ برابر شده است و به این معناست که دولت به طور کامل توجه به بخش بهداشت و درمان کشور دارد و هم اکنون که بار سنگینی بر دوش آنها وجود دارد، تمام توان خود را به کار خواهیم گرفت که در این زمینه پاسخگوی زحمات آنها باشیم.
آقای روحانی اضافه کرد: تا پایان کار دولت تقویت بخش بهداشت و درمان را دنبال خواهیم کرد هم به جهت شرایط کرونا و هم به خاطر مسئله سلامت که برای ما حائز اهمیت است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به موضوع معیشت مردم هم اشاره کرد و گفت: از تمام رسانهها خواهش میکنم به تمام آمار و ارقام از ابتدای امسال تا کنون علی رغم تمام مشکلات توجه داشته باشند یعنی در کنار وجود فشارهای اقتصادی در این ۹ ماه مشاهده میکنیم دولت با تمام توانی که داشته به صحنه آمده است تا بخشهایی که در زمینه کرونا آسیب دیدند، یاری کند.
آقای روحانی تصریح کرد: اعتباری به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد تومان چه تسهیلات و چه بلاعوض پیش بینی در ماههای اولیه کردیم، آنها را عمدتا ًپرداخت کردیم و مبلغ اندکی باقی مانده است که پرداخت خواهیم کرد و این بخشی از کار ماست و به خاطر ویروس کرونا نیز تلاش کردیم سهام عدالت فعال شود تا مردم بتوانند تا حدودی از این سهام استفاده کنند.
رئیس جمهور افزود: همچنین در چند ماه اخیر برای افرادی که دچار آسیب شدند یک حمایت معیشتی جدیدی را مشخص کردیم و حدود ۳۵ میلیون نفر در چهار ماهه پایانی سال بر اساس گزارشی که دریافت کردم و این گزارش نیز تا پایان ماه بروز رسانی خواهد شد، برای هر فرد از اعضای خانواده که شامل کمیته امداد، بهزیستی مبلغ ۱۲۰ هزار تومان برای هر نفر و باقی نفری ۱۰۰ هزار تومان واریز خواهد شد و این به هر حال اعتباری سنگین بود که دولت آن را به خاطر اینکه بخشی از مشکلات مردم را در بخش معیشتی حل کند، تحمل کرد.
آقای روحانی ادامه داد: همه توان خود را در سال جاری به کار گرفتیم که مردم در تهیه اجناس ضروری در زحمت مضاعف قرار نگیرند، البته فراز و نشیبی در این دوران داشتیم که متاسفانه در یکی دو ماه اخیر شرایط ما شرایط مناسب نبوده است.
رئیس جمهور همچنین گفت: روزانه به موضوع معشیتی مردم فکر کرده ایم، وزارت صمت، کشاورزی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه به عنوان پشتیبان با تمام توان به دنبال ثبات بخشی بازار بودند و امیدواریم با ثبات بیشتری در ماههای آینده در زمینه بازار و معیشت مردم در شرایط بهتری باشیم، بنابراین سلامت و معیشت به عنوان دو اصل مهم همچنان تا پایان دولت است.