به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آقای روحانی در جلسه امروز هیات دولت، با اشاره به قیام مردم قم در ۱۹ دی سال ۵۶، گفت: آغاز این قیام در ۱۷ دی ماه با مقاله اهانت آمیز به رهبر انقلاب اسلامی و مرجع تقلید شیعیان حضرت امام (ره) در یکی از روزنامهها صورت گرفت و حرکتی که در ۱۸ دی در قم به وجود آمد و در ۱۹ دی ادامه یافت که به کشتار خونین مردم منتهی شد.
آقای روحانی افزود: در آبان سال ۵۶ که فرزند برومند امام (ره)، مرحوم حاج آقا مصطفی در نجف به شهادت رسید، یک حرکتی در سراسر ایران آغاز شد و این حرکت آن چنان شدید بود که من در سخنرانی ای که مسجد ارگ به مناسبت بزرگداشت شهید حاج آقا مصطفی داشتم، آنجا پیشنهاد لقب و کلمه امام را برای مرجع عالیقدر آیت الله خمینی (ره) مطرح کردم و تقریبا بلادرنگ همه مردم پذیرفتند.
رئیس جمهور گفت: کلمه امام در هفتههای بعد در تمام مجامع و مجالس بر زبان مردم دیده میشد، این نشانه عشق و علاقه مردم نسبت به رهبر انقلاب و نهضت اسلامی بود.
آقای روحانی با اشاره به اینکه در دی ماه ۵۶ رژیم با مقاله اهانت آمیز به حضرت امام کار احمقانهای را انجام داد و در نهایت نهضت اسلامی شور و شوق جدیدی پیدا کرد، افزود: ۱۹ دی برای مردم در برابر رژیم وابسته و فاسد آن زمان سرآغازی شد.
رئیس جمهور در ادامه گفت: فساد، غیر قانونی بودن، وابسته بودن و غیر دینی و اسلامی بودن از دلایلی بود که مردم را علیه رژیم به خیابانها کشاند و ۱۹ دی قم به ۲۹ بهمن تبریز منتهی شد و این چهلمها در فروردین ۵۷ در یزد و سایر شهرها ادامه پیدا کرد و در ۱۷ شهریور حرکتهای مردم، در تاسوعا و عاشورا و ایام محرم به اوج خود رسید.
آقای روحانی ادامه داد: مقاومت، ایستادگی، صبر و اراده مردم در برابر رژیم وابسته از دی ۵۶ آغاز شد و یک سال بعد با مجبور شدن شاه به فرار از کشور یعنی انقلاب در دی ماه ۵۷ به ثمر نشست.
رئیس جمهور همچنین گفت: با فرار شاه معلوم بود که انقلاب پیروز شده است و این انقلاب در بهمن ماه به پیروزی نهایی خود رسید.
آقای روحانی تصریح کرد: البته اصل انقلاب و نهضت از سال ۴۱ شروع شده بود و در سالهای ۴۲ و ۴۳ اوجهایی داشتیم، ولی در یک سال آخر با ایستادگی، پشتکار و مبارزه بی امان، خداوند پیروزی نهایی را نصیب مردم عزیز کرد.
توسعه کشور در شرایط غیر عادی و جنگ اقتصادی
رئیس جمهور گفت: دولت در شرایط غیر عادی و در یک جنگ توانست کشور را به گونهای اداره کند که فعالیت های تولیدی و توسعهای ادامه پیدا کند.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به جنگ تحمیلی در سال ۵۹ اظهار داشت: در مهر سال ۶۰ با عملیات ثامن الحجج و شکست حصر آبادان به پیروزی رسیدیم، همچنین در فروردین پیروزی فتح المبین را کسب کردیم که تا خرداد ۶۱ ادامه داشت و به آزادسازی خرمشهر منتهی شد که تا پایان جنگ نیز ادامه داشت.
رئیس جمهور افزود: مقاومت شدید مردم در برابر تجاوز بیگانه، ما را در مسیر پیروزی نهایی قرار داد و حرکت سوم مردم در سال ۹۷ بود زمانی که کشور با یک جنگ اقتصادی روبرو شد.
آقای روحانی با بیان اینکه فردی که در سال ۹۷ در راس یک قدرت جهانی قرار گرفته بود و مدعی شد که باید نظام ایران را سرنگون کنم، گفت: این قدرت جهانی در نظر داشت از طریق جنگ اقتصادی و وارد کردن فشار بر مردم بتواند نظام را سرنگون کند و تا ۲۲ بهمن همان سال به نتیجه برسد.
رئیس جمهور افزود: آنها مدعی بودند که جشن انقلابی دیگر برپا نخواهد بود، فرش قرمز برای آمریکا در خیابانهای تهران پهن خواهد شد و در نهایت دیدید که مردم در این حرکت سوم، با ایستادگی مقاومت، صبر و پشتکار در همان یکسال پیروزی آشکار شد.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود به حرکت مردم در سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷ جنگ اقتصادی بر ما تحمیل شد و در سال ۹۸ آثار پیروزی بر این جنگ پدیدار شد.
رئیس جمهور تاکید کرد: در پایان فصل بهار سال ۹۸؛ رشد تورم سیر نزولی را طی کرد و در شرایط اقتصادی آرامشی حاکم شد و اگر آن روند ادامه پیدا میکند ما در سال ۹۹ با شرایط بهتری روبرو بودیم.
آقای روحانی با اشاره به اواخر سال ۹۸ و شیوع ویروس کرونا همزمان در ایران با سایر نقاط جهان، تصریح کرد: در این سال مانند همه دنیا با ویروس کرونا روبرو شدیم و دولت در یک شرایط غیر عادی و در یک جنگ توانست کشور را به گونهای اداره کند که هم به فعالیتهای تولیدی و توسعهای خود ادامه دهد و زندگی مردم در یک شرایط سخت عبور کند.
رئیس جمهور اضافه کرد: در شرایط ویروس کرونا زندگی مردم در یک شرایط سختی قرار گرفت، ما در یک جنگ و محاصره شدید بین المللی بودیم و از همه طرف ما را محاصره کرده بودند و اینها کاملا روشن است، اما مردم در عین حال برای پیدا کردن کالاهای اساسی خود در خیابانها صف نبستند و کالا در اختیار مردم قرار گرفت.
آقای روحانی با بیان اینکه قیمت برخی از اقلام به دلیل شرایط جنگ اقتصادی افزایش یافت، گفت: البته بعضی از افزایش قیمتها به شکل طبیعی و به خاطر شرایط جنگ بود، اما از سویی دیگر برخی بی انصافیهای افرادی که در بخش اقتصادی فعالیت میکردند و اینکه در زمینه مدیریتی نیازمند کنترل نظارت بیشتری باید باشیم، عواملی بود که موجب افزایش قیمت کالاها در این شرایط شد.
رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به شرایط فوق، دولت اقدامات خود را انجام داد و در هر مقطعی دولت کمکی را برای اقشار آسیب پذیر اضافه کرد و از آبان سال ۹۸ یک بسته حمایتی معیشتی ماهیانه برای ۶۰ میلیون نفر تهیه کردیم که در اختیار مردم قرار دادیم.