به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اکنون با تایید آرای بایدن، ۱۳ روز دیگر مراسم تحلیف برگزار میشود.
در همین راستا مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد: کنگره نتایج آرای الکترال را تایید و راه را برای ریاست جمهوری جو بایدن در تاریخ ۲۰ ژانویه -اول بهمن ماه- هموار کرد.
۴ کشته در جریان تصرف کنگره آمریکا
این خبر در حالی منتشر شد که ساعاتی قبل، پس از یورش هواداران ترامپ به کنگره در درگیری آنان با نیروهای پلیس ۴ نفر از هواداران ترامپ از جمله یک زن، کشته شد آمریکا کشته شدند.
طرفداران ترامپ که با فراخوان او به خیابانها آمده بودند با عبور از موانع امنیتی، چند ساعت کنگره را تصرف کردند.
شهردار واشنگتن هم از ساعت ۶ عصر تا ۶ صبح (به وقت محلی) حکومت نظامی اعلام کرد. پلیس واشنگتن برای اعمال قانون منع رفتوآمد از ساعت ۶ عصر، در خیابانهای نزدیک کنگره مستقر شد. گارد ملی آمریکا هم با فرمان رئیس ستاد مشترک ارتش به کنگره اعزام شد.
رسانههای آمریکا گزارش میدهند شماری از طرفداران ترامپ (با نادیده گرفتن حکومت نظامی) در خیابانهای واشنگتن باقی ماندهاند. پس از تعطیلی ۶ ساعته کنگره، نمایندگان سنای آمریکا جلسه بررسی آرای الکترال را از سر گرفتند. این نشست پس از هجوم طرفداران ترامپ و تصرف کنگره تعطیل شده بود. در این جلسه اعتراض ۶۰ نماینده کنگره به نتیجه انتخابات در آریزونا ثبت شد.
منابع خبری از حدود یک ساعت درگیری تن به تن هواداران ترامپ با نیروهای امنیتی، داخل کنگره خبر دادند.
سیانان از زخمی شدن چند پلیس در درگیری با معترضان خبر داد. به گزارش سیانان، صدای شلیکهای متعدد و پیاپی از داخل کنگره شنیده شده است.
انبیسی گزارش داد در جریان تصرف کنگره مایک پنس، و برخی دیگر از سناتورها احتمالاً از طریق تونلهای ویژه از ساختمان کنگره خارج و به مکان امنی منتقل شدند.
سیانان هم گزارش داد: قانونگذاران آمریکایی از ساختمان کنگره، تخلیه و به یک پایگاه نظامی منتقل شدند. شماری از طرفداران ترامپ، پرچم آمریکا را از بالای ساختمان کنگره پایین کشیدند.
بایدن آنچه را در کنگره رخ داده، شورش و هرجومرج دانست و گفت وقایع کنونی به ما یادآوری میکند نظام سیاسی آمریکا تا چه حد شکننده است. بایدن افزود: از دیدن اینکه آمریکا به چنین لحظه تاریکی رسیده، بهتزدهام.
در مقابل ترامپ اعلام کرد، آنچه در واشنگتن روی داده، نتیجه سرقت «پیروزی خیرهکننده» او بوده است. ترامپ پس از تصرف کنگره خطاب به طرفداران خود گفت: انتخابات پر از تقلب بود؛ اما ما آرامش میخواهیم. ترامپ به هوادارنش گفت اندوه شما را درک میکنم؛ اما به خانههای خود بازگردید.
با آغاز حکومت نظامی در واشنگتن، جلسه تعطیل شده سنای آمریکا برای بررسی آرای الکترال انتخابات ریاست جمهوری از سر گرفته شد.
با آغاز حکومت نظامی در واشنگتن، جلسه تعطیل شده سنای آمریکا برای بررسی آرای الکترال انتخابات ریاست جمهوری، پس از ۶ ساعت، از سر گرفته شد.
در واکنش به وقایع دیشب، مایک پنس، معاون ترامپ گفت: روز سیاهی در تاریخ کنگره آمریکا ثبت شد.
دادستان کل واشنگتن از هواداران ترامپ خواست هرچه سریعتر به مسیر مسالمتآمیز برگردند. سناتور میت رامنی گفت: وقایع کنگره، شورشی بود که ترامپ به راه انداخت.
«هیلاری کلینتون» تظاهرکنندگان مقابل کنگره را تروریستهای داخلی خواند.
جرج بوش رئیسجمهور پیشین آمریکا گفت: وقایع واشنگتن منزجرکننده است.
باراک اوباما هم گفت: این لکه ننگ در تاریخ آمریکا خواهد ماند.
رئیس پیشین سیانان در مسکو گفت: ایالات متحده دیگر برای جهانیان ادعا نکند این کشور نمونه دموکراسی است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وقایع کنگره آمریکا را «هجمه بیسابقه» توصیف کرد.
رئیس پارلمان اروپا گفت تحولات آمریکا عمیقاً نگرانکننده است.
وزیر خارجه فرانسه گفت باید به اراده و رای مردم آمریکا احترام گذاشته شود.
نخست وزیر انگلیس تصرف ساختمان کنگره آمریکا را شرمآور دانست.
وزیر خارجه آلمان گفت: ترامپ و طرفدارانش باید سرانجام تصمیم رایدهندگان آمریکایی را بپذیرند.
نخست وزیر کانادا از اوضاع آمریکا ابراز نگرانی کرد.
نخستوزیر اسپانیا، در سخنانی طعنهآمیز گفت با آغاز کار بایدن، دوران تنش در آمریکا پایان مییابد!
سر وزیر اسکاتلند تحولات کنگره آمریکا را وحشتناک خواند.
دبیرکل ناتو با «بهتآور» و «تکاندهنده» توصیف کردن وقایع واشنگتن گفت نتایج انتخابات را باید پذیرفت.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت باور نمیکردم شاهد چنین وقایعی در آمریکا باشم.
پس از ناآرامیها در کنگره آمریکا، موج استعفاها در کاخ سفید آغاز شد. رسانههای آمریکایی از استعفای مسئول امور اجتماعی کاخ سفید و معاون سخنگوی کاخ سفید خبر دادند. سیانان هم از احتمال استعفای «رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و دو مقام دیگر خبر داد. سیبیاس هم گزارش داد: کابینه آمریکا برکناری ترامپ را بررسی میکند.
با افزایش نگرانی از ناآرامیها در پایتخت آمریکا، شهردار واشنگتن دیسی پایتخت آمریکا وضع اضطراری را ۱۵ روز دیگر تا بعد از مراسم ادای سوگند جو بایدن تمدید کرد.
در همین حال گزارشها حاکی است ناآرامیها از واشنگتن به دیگر ایالاتها هم سرایت کرده. در نیومکزیکو، پلیس ساختمان کنگره را تخلیه کرد. در ایالتهای اورگون و کلرادو هم وقایع مشابهی رخ داد. فرماندار ویرجینیا از اعلام وضع فوقالعاده در این ایالت خبر داد؛ در دو منطقه ویرجینیا حکومت نظامی اعلام شده است.