به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، "رضا محتشمی پور" در گفتگو با ۱۸:۳۰ گفت: با قیمت دستوری روی قیمت پایه در بورس کالا نمیتوان به نقطه مطلوب رسید.
قائم مقام بورس کالا از سازو کار قیمت گذاری کالاها در بورس گفت و افزود: پیش از آنکه کالایی وارد بورس شود ابتدا باید استانداردسازی شود تا در فرایند بررسی قرار گیرد. کالای بورسی دو ویژگی حج معاملات بالا (مانند فولاد و دیگر فلزات) و تنوع پایینی دارند.
او گفت: طرفین معامله در بورس هم مشخصات خود را اعلام میکنند و با گرفتن یک کد بورسی وارد بازار معامله در بورس کالا میشوند.
محتشمی پور گفت: زمانی رقابت بوجود میآید که حج تقاضا بیشتر از عرضه باشد و کسی صاحب کالا میشود که قیمت بیشتری پیشنهاد میکند. برای چنین موقعیتی که سیستم کنترلی بورس از افزایش قیمت کاذب جلوگیری میکند.
قائم مقام بورس کالا گفت: قیمت گذاری کالا یا قیمت پایه بر اساس نرخ ارز و روند بازار مشخص میشود. در بعضی از کالاها قواعد یا دستوری برای مشخص کردن قیمت پایه داریم و قرار است که قیمت حداکثری را کاهش بدهیم. قطعاً قیمت دستوری روی قیمت پایه نمیتواند به نقطه مطلوب برسد.
کارشناس بازار سرمایه در تحلیل قیمت گذاری دستور گفت: فرایند عرضه و تقاضا مکانیزم اصلی معاملات در بورس کالا است. بیش از ۶۰ میلیون نفر در بورس اوراق بهادار مشارکت و سهامدارند.
"جواد عشقینژاد" به دو ماده قانونی اشاره کرد و افزود: دولت مکلف است کالایی که در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده را از نظام قیمت گذاری خارج کند و هدف این است که قیمت کارشناسی بدست مصزف کننده برسد.
او به قیمت گذاری دستوری دولت اشاره کرد و گفت: دولت نمی تواند قیمتی را پایین تر از قیمت واقعی به بورس وارد کند.
عشقی زاده با مخالفت صریح با قیمت گذاری دستوری گفت: مبلغ زیان دیده شده باید به سهامداران برگردد.