به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، فربد زاوه - کارشناس صنعت خودرو در برنامه ۱۸/۳۰ شبکه خبر با موضوع دلایل کاهش قیمت خودرو در بازار گفت: تا روزی که سیاست بانکی و پولی اصلاح نشود؛ مشکلات تورمی، رکود و نوسانات در بازارهای مختلف وجود خواهد داشت.
فربد زاوه با تاکید بر اینکه سیاست پولی باید اصلاح شود، گفت: تنها تولید کننده تورم دولت است و هیچ مرکزی به جز دولت نمیتواند در این امر دخیل باشد.
کارشناس صنعت خودرو افزود: بخش زیادی از تورم ناشی از قیمتهای دستوری است و قیمت خودرو هم از این متاثر است.
فربد زاوه گفت: قیمت گذاری دستوری باعث کاهش قیمت نمیشود؛ بلکه افزایش قیمت را دامن میزند.
وی با بیان اینکه در ماههای گذشته قیمت خودرو بیشتر از تورم عمومی رشد داشته است، افزود: بعد از افزایش خارج از تصور، آبان ماه شاهد ریزش قیمتی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصدی در بازار خودرو بودیم.
فربد زاوه گفت: البته به جز مسائل بانکی و مالی، میزان عرضه هم در کاهش قیمت موثر است.
کارشناس صنعت خودرو افزود: انضباط مالی دولت باید هماهنگ باشد و ناهماهنگی بانکی مدام به تورم بیشتر دامن میزند.
فربد زاوه گفت: قدرت خرید مردم کاهش یافته است و اگر قدرتی هم هست به خرید مایحتاج اساسی اختصاص دارد.
فربد زاوه گفت: پایین آمدن قیمت در ظاهر خوب است، اما چون قدرت خرید پایین است این منجر به مازاد عرضه میشود.
کارشناس صنعت خودرو افزود: آشفتگی در بازار خودرو و مسکن تسری پیدا میکند به بازار کالاهای اساسی مثل مرغ و این خوشایند نیست.
سیاست صبر و انتظار خریدار خودروکاشانینسب - نایب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو هم گفت: با ریزش قیمت خودرو، خریدار هم سیاست صبر و انتظار پیش گرفته است و عملاً خریدار در بازار کم شده است.
وی افزود: قیمت دلار در بازار خودرو موثر است و ریزش دلار در سیاست صبر خریدار تاثیر گذاشته است.
نایب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو با بیان اینکه سرمایه گذاری با هدف ارزش افزوده دیگر برای خودرو جذاب نیست، گفت: امروز مشتری واقعی و مصرف کننده در بازار وجود دارد. بازار خودرو برای سرمایه گذاران جذاب نیست و دیگر برای خریداران که بخرند و با ارزش افزوده بیشتر بفروشند دیگر امکانپذیر نیست.
کاشانینسب با بیان اینکه قیمتها در بازار واقعی نیست باید جلوی رانت گرفته شود، افزود: هر وقت قیمتهای دستوری از بازار خودرو برداشته شود؛ قیمت واقعی میشود. قیمتهای خودرو باید واقعی باشد و قیمتهای دستوری نمیتواند مشکلات قیمتی خودرو را حل کند.
کاشانی نسب گفت: باید به سمتی برویم که قیمتها واقعی شود. در غیر اینصورت نه مصرف کننده سود میبرد نه شرکتها. وقتی تفاوت قیمت یک خودرو در بازار و کارخانه ۱۰۰ میلیون تومان است رانتی ایجاد شده که به جیب دلالان میرود.
نائب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو در خصوص قیمتها در بازار گفت: قیمت خودرو در چند روز اخیر افت داشته، اما هنوز به قیمت ۲۰ روز قبل و زمانی که دستورالعمل شورای رقابت اعلام شد، نرسیده، اما در صورت ادامه روند کاهشی نرخ ارز باز هم کاهش خواهیم داشت.
وی گفت: خودروهایی همچون پراید و پژو ۲۰۶ کاهش قیمت بیشتری داشته اند و قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ اکنون به حدود ۱۸۳ میلیون تومان رسیده که ۱۵ میلیون تومان کاهش داشته است.
نایب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو: دولت باید فکری به حال نقدینگی بکند و این نقدینگی بازارهای دیگر را هم به هم میریزد.