دکتر علی صادقیتبار مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا در گفتگو با بخش "روی خط خبر" شبکه خبر درباره اینکه ۲۰ درصد زوجین جوان ایرانی توان باروری ندارند، اظهار کرد: بر اساس دلایل مختلفی که در تقسیمبندیهای جهانی اعلام شده، ۴۰ درصد عوامل ناباروری به خانمها، ۴۰ درصد به آقایان و ۲۰ درصد به هردو زوج یا عوامل ناشناخته مربوط میشود.
وی در پاسخ به این سوال که سبک زندگی چقدر بر میزان باروری تاثیرگذار است، گفت: زندگی در شهرهای صنعتی که آلایندهها و عوامل زیانآور محیطی در آنها بیشتر دیده میشود، تاثیر زیادی در افزایش ناباروری خصوصا در آقایان میگذارد لذا شیوع ناباروری در مردان در این مناطق بیش از ۴۰ درصد است.
صادقیتبار افزود: شعار "پایان ناباروری" تحقق یافته و دیگر زوجی نباید از فرزند داشتن ناامید باشد.
وی تصریح کرد: ما این امکان را داریم که با روشهای پزشکی نوین و بهرهگیری از ابزار و تجهیزات و متخصصین متبحّرمان، هر نوع ناباروری را درمان کرده و به نتیجه برسانیم.
به گفته مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا، متاسفانه هزینههای درمان ناباروری، تا امروز چندان تحت پوشش بیمهها نبوده است.
وی افزود: در حال حاضر طرحی در حال آماده سازی است که بر اساس آن، در آینده نزدیک درمان ناباروری توسط همه بیمهها پوشش داده شود و زوجین با آرامش خاطر، این خدمات را از مراکز ناباروری دریافت کنند.
دکتر صادقیتبار تصریح کرد: ۲۰ درصد زوجین در کشور ما به ناباروری مبتلا هستند که ۱۰۰ درصد آنها تمایل به داشتن فرزند دارند و اگر ما از این قشر حمایت و آنان را درمان کنیم، کمبود تولید مثل و کاهش جمعیت جوان کشورمان جبران خواهد شد.