به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر "صالحی" در ارتباط تصویری با شبکه خبر به توضیح علمی و آزمایش موفق انتقال کوانتومی اطلاعات میان برج میلاد و سازمان انرژی اتمی پرداخت گفت: با استفاده از فوتون ها اطلاعات رمزینه شده را در دو نقطه با فاصله زیاد قابل انتقال است.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: این روش جدیدترین و پیچیدهترین روش علمی انتقال اطلاعات است که فقط شش کشور در جهان به این فناوری دست یافته اند.
دکتر صالحی گفت: در این روش انتقال با برقراری ارتباط کوانتومی مبتنی بر درهمتنیدگی، پیامها به شیوهای امن رمزگذاری و انتقال اطلاعات در مسیر مشخصشده بین دونقطه موردنظر انجام میشود. سپس پیام موردنظر توسط کلید کوانتومی رمزگذاری، به مقصد ارسال و در آنجا مجدداً به کمک کلید کوانتومی که به دلیل بهرهگیری از درهمتنیدگی کوانتومی قابل کپیبرداری و هک نمیباشد، رمزگشایی میشود.
آزمایش انتقال امن کوانتومی فوتونها تاکنون در ۳ فاز: آزمایشگاهی در فاصله ۲ متری، مابین دو ساختمان به مسافت ۳۰۰ متر و اخیراً میان ساختمان مرکز فناوریهای کوانتومی ایران تا تراز ۳۰۰ متری برج میلاد به مسافت ۱۶۵۰ متر انجامشده است. این دستاوردها بهعنوان بخشی از زیرساخت مورد نیاز و گامی بهسوی ماهواره کوانتومی، رادار/ لیدارکوانتومی و شبکههای کوانتومی تلقی میشود.
سومین آزمایش انتقال امن کوانتومی فوتونها از سازمان انرژی اتمی ایران تا برج میلاد امشب (دوشنبه ششم بهمن نود و نه)با موفقیت انجام شد.