به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، ظریف با اشاره به عمق روابط راهبردی تهران و مسکو گفت: در این سفر درباره تحولات منطقه بویژه مسئله قرهباغ، برجام، روابط دوجانبه و موضوعات بین المللی از جمله سوریه، افغانستان و یمن با وزیر امورخارجه روسیه رایزنی خواهیم کرد.
ظریف که پیش از روسیه به جمهوری آذربایجان رفت و قرار است در ادامه این سفر منطقهای عازم گرجستان، ارمنستان و ترکیه هم شود، تاکید کرد که روابط ایران و روسیه اقتضا میکند تماسها بین دو کشور بطور مستمر ادامه داشته باشد هر چند همه گیری ویروس کرونا باعث شد تا سفرها و تماسها مدتی متوقف شود.
وی با بیان اینکه در این سفر چند هدف دیگر را هم دنبال میکنیم، تصریح کرد: یکی از این اهداف توسعه روابط راهبردی میان ایران و روسیه و دومین هدف بررسی مسائل منطقهای است.
وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: بعد از بحران قره باغ و جنگی که در همسایگی ما رخ داد، این جنگ با تلاش فدراسیون روسیه و شخص ولادیمیر پوتین متوقف شد و توافقهایی بدست آمد که این توافقها برای کشورهای منطقه از جمله در عرصههایی همچون ترانزیت و حمل و نقل اهمیت دارد.
وی افزود: با الهام علی یف رئیس جمهوری آذربایجان و دوستان آذری دیدارهای خوبی داشتیم و امروز با طرف روسی گفتگو میکنیم.
ظریف اظهارداشت: در دیدار امروز در خصوص شرایط بین المللی، برجام و صرورت اجرای آن از سوی همه طرفها و موصع روسیه گفتگو میکنیم و البته مسائل دیگری همچون سوریه، افغانستان و یمن هم در دستور کار قرار دارد.
وزیر امور خارجه ایران افزود: همیشه در شرایط مختلف، بحثهای مهمی با دوستان روسی داریم. در این سفر به دلیل اینکه بحث قره باغ و گفتگوهای شش جانبه و پنج جانبه مطرح است، موضوعهای مهمی خواهد بود.
وی گفت: با رفتن ترامپ، وضعیت ویژهای بوجود آمده است که مواضع خود را با روسیه هماهنگ میکنیم.