به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمد زهرایی با حضور در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبربا اشاره به آغاز رزمایش کمک مومنانه از نیمه شعبان امسال و پس از فرمان رهبر انقلاب اسلامی، گفت: مراحل اول و دوم این رزمایش بصورت تهیه بسته معیشتی و سبد حمایتی شامل کیف و کفش، لوازم التحریر، بستههای بهداشتی و درمانی، قربانی، کارت هدیه و غذای گرم برای آسیب دیدگان از ویروس کرونا اجام شد.
وی افزود: مرحله سوم این رزمایش با فرماندهی سردار سرلشکر سلامی و در قرارگاه امام حسن (ع) با همکاری کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی و ستاد اجرایی امام برای هدفمند و مبناییتر کردن فعالیتها آغاز شد.
او گفت: در این مرحله موضوعات جدیدی از جمله آزادسازی زندانیان غیرعمد با کمک واحد حقوق دانان سازمان بسیج از ابتدای هفته وحدت تا پایان سالجاری به فعالیتهای قبلی اضافه شد که تاکنون به کمک اجتماعات مردم نهاد و خیرین ۲ هزار و ۷۱۴ نفر از زندانیان غیر عمد آزاد شده اند.
سردار زهرایی افزود: در مرحله بعد این رزمایش مادران زندانی غیر عمد در دهه مبارک فجر آزاد خواهند شد.
او گفت: برای تثبیت و ایجاد فرصتهای شغلی و کمک به آسیب دیدگان شغلی از کرونا تاکنون ۱۴ هزار و ۸۱۵ فرصت شغلی ایجاد شده است. در این مرحله همچنین ۶ هزار و ۶۷۱ واحد مسکونی آسیب دیدگان از کرونا مرمت و بازسازی شده است.
سردار زهرایی با بیان اینکه در طرح شهید قاسم سلیمانی تهدیدها به فرصت تبدیل شدند افزود: در این طرح که بر مبنای کمکهای مردم پایه اجرا شد نوع و محل فعالیت ۴۲ هزار گروه جهادی در سامانه اصلی جهادی مشخص شده است.
او گفت: در این طرح ۱۸ هزار گروه جهادی ثبت شده است.
وی با بیان اینکه این جهادگران در دوبخش عمومی و تخصصی دسته بندی شده اند گفت: در بخش عمومی ۱۴۰ هزار جهادگر طی سه ماه اخیر، مراجعه، شناسایی، غربالگری و معرفی بیماران کرونایی به مراکز درمانی را به عهده داشتند و در بخش تخصصی نیز ۲۴ هزار و ۷۰۰ نفر در قالب تیمهای بهداشتی متشکل از یک نفر پزشک، ۴ نفر پرستار و ۱۰ نفر بهیار به آموزش و کمک به بیماران کرونایی پرداختند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی طرح نذر خون را یکی دیگر از اقدامات انجام شده در این طرح عنوان کرد و افزود: در این طرح که با همت بسیج جامعه زنان و بسیج جامعه پزشکی انجام شد ۲۰ هزار نفر اهداء خون کردند. همچنین به ۸ هزار و ۷۰۰ نفر تجهیزات پزشکی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ نفر هم اقلام دارویی اهداء شد.
او گفت: در راستای همین طرح و برای کمک به اقلیتهای مذهبی و پیروان سایر ادیان الهی، با تشکیل کمیته ادیان الهی و شناسایی نیازمندان اقلیتهای مذهبی، ابتدای سال میلادی جدید در مراسمی نمادین بستههای معیشتی و کارت هدیه به این نیازمندان اهدء شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی درباره تفاهم نامه منعقد شده بین این سازمان و کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: کمیته امداد متولی ساماندهی و ایجاد اشتغال برای محرومین جامعه است و سازمان بسیج سازندگی هم با ۵۴ هزار پایگاه خواهران و برادران در سطح کشور بزرگترین شبکه نیروی انسانی متخصص با همکاری همدیگری توانند گامهای موثری در ایجاد اشتغال و محرومیت زدایی در مناطق محروم بردارند.
او افزود: به همین دلیل امسال در طرحی آزمایشی در ۹ استان کشور طرح اشتغال زایی اجرا میشود که تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصد در کمیته امداد امام پرداخت شده و با اجرای ۱۰ طرح راهبردی، شغلی، کارآفرینی و مراکز کاریابی برای ۱۰ هزار نفر اشتغالزایی انجام خواهد شد.