به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اقای دکتر شانه ساز در نشست خبری مجازی افزود: امیدواریم تا اواخر بهار تولید مناسب واکسن ایرانی کرونا را با کیفیت داشته باشیم و در این فاصله هم، چون سلامت مردم مهم است از طریق منایع معتبر بین المللی که حداقل مرحله ۳ مطالعات بالینی را پشت سر گذاشته باشند و این واکسن تعداد زیادی از کشورها بویژه کشورهای معتبر و تنظیم گر ثبت شده باشد آنها را در اختیار مردم به صورت رایگان قرار دهیم.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین با بیان اینکه شرط ورود واکسن با لحاظ شرایط رقابتی و کیفی خواهد بود، افزود: یکی از دلایل عدم انتخاب واکسن فایزر شرایط سخت حمل و نقل و لجستیک بود.
آقای شانه ساز گفت: شرایط نگهداری واکسن روسی منفی ۲۰ درجه است که تامین لجستیک راحتتر است که روی قیمت و کیفیت تاثیر میگذارد.
وی افزود: بانک مرکزی در زمینه تامین ارز و سازمان برنامه و بودجه در تامین ریال واکسن قول مساعد دادهاند.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه تقاضای ۵۰۰ هزار دُز واکسن روسی در مرحله اول، گفت: درمرحله چانه زنی روی تعداد و زمان تامین واکسن با تولیدکنندگان هستیم.
آقای شانه ساز گفت: برای تهیه ۵۰۰ هزار دوز واکسن درحال رایزنی هستیم، اما زمان تحویل سریع مهم است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه تقاضا چندمیلیون دوزی واکسن کرونا از شرکتهای مختلف مطرح شده است، افزود: منابع تولیدکننده عدد تقاضای ما را رد نمیکنند، اما درمورد برنامهزمان بندی و تحویل در زمان کوتاهتر چانه زنی داریم.
دکتر شانه ساز تصریح کرد: هرچه واکسن دیرتر تحویل شود، قیمت واکسن کاهش و هرچه سریعتر باشد، قیمت بالاتر خواهد بود، اما تولید داخل واکسن باعث کاهش قیمت محصولات خواهد شد.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو افزود: گفت: در این ایام تحریم و کرونا، تولید ماسک سه لایه از ۱۲۰ عدد تا ۱۵۰ هزار عدد الان به ۴۰ میلیون عدد در روز و در مدت کمتر از ۸ ماه رسیده است.
آقای شانه ساز تصریح کرد: در مواد ضدعفونی هم ۱۵ تا ۲۰ برابر شرایط معمول تولید شده است و در دارو هم هر دارویی که در دنیا به عنوان کمک به درمان کرونا مطرح شد در مدت کمتر از سه ماه آن دارو را در داخل کشور تولید کردیم.
رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: کیتهای آزمایشگاهی و همچنین ونتیلاتور و آخرین اقدام هم در زمینه تولید واکسن کرونا است که دانشمندان به به سرعت در حال کار هستند.
آقای شانه ساز افزود: اگر ما در سالهای قبل درباره دستاوردهایی که حاصل شده بود صحبت میکردیم خیلی دوستان دیرباور یا دشمنان مغرض ادعاهای ما را زیر سوال میبردند و میگفتند که این توفیقات حاصل نشده است، اما عرصه کرونا با همه ضررهایی که برای جامعه بشری داشت یک عرصه مسابقه بین المللی و رقابت بود که نشان بدهد که در زمینه زیرساختها و توانمندیهای تولید و تامین نیازهای ضروری در حوزه سلامت کدام کشور میتواند بهتر عمل کند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در کشوری که سالها تحریمهای ظالمانه را تحمل کرده است و دنیا تصور میکرد مشکلات فراوانی دارد و در انتظار به زانو درآمدن ملت ایران به دلیل تصور ناتوانی در تامین نیازهای ایام کرونایی بودند، واقعا جوانان و نخبگان و دانش بنیانها وشرکتهای تولیدی ما خوش درخشیدند.