به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، "علی نظافتیان" در گفتگوی خبری ۱۸:۳۰ شبکه خبر گفت: بحث امهال تسهیلات در کنار تعهدات بانکها برای کل مشتریان باید در نظر گرفته شود و مشتریان بانک به طور کلی به سپرده گذار و دریافت کننده تسهیلات تقسیم میشوند که بانکها موظفند ماهانه سود علی الحساب رابه سپرده گذاران پرداخت نمایند.
دبیر کمیسیون حقوقی کانون بانکها و موسسات اعتباری درباره دریافت کنندگان تسهیلات هم گفت: بر اساس ساز وکارهای اجرایی مصوب شورای پول و اعتبار و شورای فقهی بانک مرکزی، مطالبات بانکها از تسهیلات گیرندگان به طور کلی قابلیت امهال دارد و برای تولید کنندگان تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شده است که ممکن است سایر گیرندگان تسهیلات از این امتیاز برخودار نباشند.
نظافتیان گفت: منظور از بررسی امهال، پرداخت تسهیلات جدید نیست بلکه راه کار ویژه برای دریافت کنندگان تسهیلاتی که به هر دلیلی از پرداخت اقساط ناتوان هستند که بانکها بر اساس یک دستور العمل واحد، امکان تمدید قرارداد را فراهم کنند و این موضوع در دستور العمل مصوب شورای پول و اعتبار در سال گذشته فراهم شد.
او گفت: نگرانی درباره اینکه این دستور العمل مغایر با موازین شرعی باشد وجود داشت که شورای فقهی بانک مرکزی دستور العمل فوق را تصویب کرد.
نظافتیان گفت: اکنون رعایت دستور العمل جدید که در شهریور ماه گذشته از طریق بانک مرکزی که به سیستم بانکی کشور ابلاغ شده است لازم اجراست.
نودهفراهانی، عضو هیئت مدیره شهرک صنعتی شمسآباد دیگر میهمان برنامه هم در ارتباط اینترنتی گفت: واحدهای تولیدی نیاز جدی برای سرمایه در گردش دارند و در دستور العمل ابلاغی بانک مرکزی، از تولید کنندگان حمایت نشده بلکه از بانکها و موسسات اعتباری حمایت شده و اختیارات زیادی به آنها داده شده است.
نودهفراهانی گفت: بانکها و موسسات اعتباری در این دستور العمل میتوانند وجه التزام بگیرند و در آمد شناسایی کنند.
او گفت: واحد تولیدی که تسهیلات گرفته و توان پرداخت آن را ندارد و امهال میکنند، دیگر وجه الترام معنی ندارد و با توجه به چند ده برابری شدن نرخ ارز نیاز به افزایش تسهیلات است.
ادامه موضوع در ویدئو زیر: