به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آقای روحانی در جلسه ستاد مقابله با کرونا با اشاره به فضیلتهای ماه مبارک رجب؛ از اولویت دین اسلام برای امنیت و سلامت انسانها یاد کرد و گفت: همزمان با استفاده از ماه پر فضیلت رجب باید دستورالعملهای بهداشتی را هم رعایت کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه یک سال از ورود بیماری کرونا به کشور گذشته است گفت: هیچ کس در دنیا حتی در میان عالمان هم؛ پیش بینی نمیکرد که چنین حوادثی پیش بیاید.
روحانی گفت: با پیشرفتهای پزشکی و آگاهی مردم تصور نمیشد که یک پاندمی دیگری بیاید که همه حتی از ابرقدرت ها، پولدارها و کشورهای پیشرفته در مقابل آن عاجز شوند.
رئیس جمهور افزود: کسانی که به دنبال تسخیر کرات دیگر بودند، حتی با تحولات یک قرن گذشته در دنیای دیجیتال، رباتها و هوش مصنوعی فکر نمیکردند که در مقابل چنین بیماری تا این حد ناتوان باشند.
روحانی گفت: بیماری کرونا تاکنون میلیونها نفر را درگیر کرده و صدها هزار نفر هم به علت ابتلا به این بیماری جان باختند و بیماری کرونا هر روز به یک شکل و با جهشهای جدید ظاهر میشود.
واکسیناسیون؛ طبق اولویت بندی ستاد کرونا
رئیس جمهور تاکید کرد: واکسیناسیون افراد طبق اولویت بندی مصوب در ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا انجام میشود.
روحانی با تبیین روند ابتلای جامعه جهانی به ویروس کووید ۱۹ و تلاشها برای مقابله با آن گفت: همه آرزوها در دنیا این بود که بتوانند داروی درمان این بیماری را تولید کنند و در پی تولید بسیاری داروها نیز رفتند و گفتند موثر است و حتی قیمت گزافی داشت، اما در نهایت معلوم شد هیچ یک از آنها، درمان کننده دقیق و واقعی نبود.
رئیس جمهور افزود: البته ممکن است برخی از این داروها تاثیراتی داشته باشد، اما بشر در بیش از یک سال گذشته نتوانسته است به درمانی برای بیماری کرونا دست یابد.
روحانی گفت: به همین علت همه امیدها به سمت تولید واکسن رفت و همگان در پی آن بودند که بتوانند واکسن لازم را تولید کنند، اما همه میدانستند که دوره تهیه واکسن با ۶ ماه و یک سال ممکن نیست و از ۲ تا گاهی ۱۰ سال زمان میبرد تا در این زمینه به نقطه کاملا مطلوب برسند و با دیدن آثارش، نقایصش را رفع کنند.
رئیس جمهور افزود: با این حال ناچار شدند راه اضطرار را انتخاب کنند و برای استفاده از واکسن در مدت کمتر از یک سال مجوز دادند، چون مرگ و میرها زیاد بود و چارهای نیست.
روحانی گفت: در اینکه واکسنهای تولیدی چقدر موثر است؟ چقدر ایمنی ایجاد میکند؟ کدام واکسن از میان مجموع واکسنهای کرونا موثرتر است و به ویژه اینکه آیا در برابر جهشها موثر خواهد بود؟ هنوز کاملا مشخص نیست.
رئیس جمهور افزود: بنابراین در موضوع استفاده از واکسن کرونا هم هنوز مسائل فراوانی وجود دارد با این حال چارهای نیست جز اینکه به سمت استفاده از این واکسن برویم.
روحانی گفت: دنیا به سمت استفاده از واکسن کرونا رفت و ما هم به همین صورت واکسیناسیون را آغاز کردیم و ادامه میدهیم.
لزوم مراقبت های بهداشتی برای جلوگیری از موج چهارم کرونا
رئیس جمهور تاکید کرد: باید با رعایت تمام دستورالعملهای بهداشتی از شیوع موج چهارم کرونا جلوگیری کنیم.
آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه ناتوانی علم و دانش و تجربه و دانش بشری در برابر ویروس کرونا ادامه دارد، افزود: حالا اینکه کی علم موفق شود این ویروس را به زانو دربیاورد؟ برای ما کاملا روشن نیست؛ تجربه تاریخ بشر نشان داده است که نهایتا بشر پیروز میشود.
رئیس جمهور گفت: یک واقعیت هم برای همه روشن شد که دانش بشر هرچند هم پیشرفت کند در برابر علمی که باید حاصل شود باز هم مقدار اندکی است که نمیشود گفت، به همه علوم دست یافته ایم؛ پس چاره همچنان مراعات تمام دستورالعملهای بهداشتی است.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه همه آنهایی که یکسال پیش گفته شده بود باید تکرار شود، اظهارداشت: زدن ماسک، رعایت فاصله و شستن دستها و کاهش تجمعات همگی راه اصلی برای مقابله با کرونا است.
رئیس جمهور گفت: کار دیگری که باید انجام داد واکسیناسیون است؛ ما این کار را شروع کردیم و ادامه میدهیم و این مساله کمک میکند که جامعه را ایمن سازی و زنجیره کرونا را قطع کنیم. در جلسه امروز هم تاکید شد که مراقبت نسبت به ورودیها از خارج به داخل مخصوصا از کشورهایی که با ویروسهای جدید آلوده هستند، افزایش پیدا کند.
آقای روحانی تصریح کرد: این مقررات باید به طور کامل اجرا شود؛ صدا و سیما، روزنامه ها، هواپیمایی باید اعلام و تکرار کند که هر کس وارد کشور میشود باید مقرراتی که اینجا وجود دارد را به طور کامل مراعات کنند؛ این موردی نیست که قابل گذشت باشد چراکه جان میلیونها انسانها در میان است.
رئیس جمهور با بیان اینکه شناسایی زودهنگام مخصوصا درباره ویروس جهش یافته ضرورت دارد، تاکید کرد: فردی که وارد یک استان و یا شهرستان میشود مسئولین باید همه مراقبت کنند و اگر کسی آلوده شده است مساله قرنطینه و مقرراتی که وجود دارد را اعمال کند.
روحانی ادامه داد: همه باید دست به دست هم بدهیم تا از خیز چهارم کرونا جلوگیری بکنیم؛ ما نزدیک عید نوروز هستیم و این مساله اهمیت دارد و اگر میخواهیم عید خوبی داشته باشیم از حالا باید شروع کنیم. متاسفانه امروز اعلام شد که استان خوزستان وضعیتش قرمز شده است در حالی که در هفتههای گذشته وضعیت قرمز در کشور نداشتیم.
رئیس جمهور گفت: برخی استانها هم زرد بودند که تبدیل به نارنجی شده اند؛ این یک اعلام خطر برای همه ماست و این به این معناست که ما به سمت خیز چهارم در حال حرکت هستیم و امیدواریم شرایط به گونهای باشد که آن را مهار کنیم.
روحانی افزود: حتی اگر واکسیناسیون هم انجام شود و همه تجهیزات آماده باشد، هنوز تا یکسال دیگر باید مراقبت کنیم و اصل این است که سبک زندگیمان را به گذشته برنگردانیم.
رئیس جمهور گفت: این سبک زندگی جدید را باید تا یکسال دیگر ادامه بدهیم و در ماههای مبارک رجب و شعبان که ماه عروسی است باید مراقبت کنیم که این مجالس به مجالس عزا تبدیل نشود.
روحانی همچنین تاکید کرد: امیدواریم در پایان سال بتوانیم روزهای خوبی را برای مردم داشته باشیم و سال ۱۴۰۰ سال مناسب تری نسبت به سال ۱۳۹۹ باشد که ما در طول این سال گرفتار این بیماری بودیم.