به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، شبکه الجزیره گزارش داد: خروج بخشی از تجهیزات و نظامیان آمریکایی از منطقه خلیج (فارس) نشان میدهد واشنگتن برای توزیع نیروها و تجهیزات نظامی اش بر اساس اولویتها و تهدیدات و فرصتها تلاش میکند.
محمد الاحمد خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در واشنگتن، درباره کاهش شمار نیروها و تجهیزات آمریکا در منطقه خلیج فارس گفت: چالشهای راهبردی در برابر آمریکا بیشتر شده و در نتیجه آن، احتمال تغییر آرایش حضور نظامی آمریکا برای تعامل با آن، افزایش یافته است. روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور این کشور به پنتاگون دستور داد بخشی از تواناییهای نظامی از جمله آتشبارهای پاتریوت را از منطقه خلیج (فارس) خارج کند. این روزنامه تاکید کرد این اقدام در چارچوب برآورده کردن نیازهای نظامی در مناطق دیگری از جهان، صورت گرفت. سخنگوی پنتاگون در واکنش به این گزارش اعلام کرد این وزارتخانه به همکاری با فرماندهان میدانی درباره توزیع منابع مربوط به عملیات در سراسر جهان بر اساس اولویتها و تهدیدات و بر اساس خط مشی راهبردی برای استقرار نیروها، ادامه میدهد.
بنجامین فریدمن استاد امنیت بین الملل در دانشگاه جرج واشنگتن به الجزیره گفت: ”معتقدم به طور کلی، دولت بایدن میخواهد تمرکز کمتری بر خاورمیانه داشته باشد و نیروهای کمتری در آنجا داشته باشد. نوعی توافق نظر فزاینده در این باره در واشنگتن وجود دارد و مقاله وال استریت ژورنال با آن انسجام دارد. اما با این وجود، دولت بایدن به تمایل خود برای خروج نظامیان آمریکایی از سوریه یا عراق اشاره نکرد و به خروج اکثریت نیروها از منطقه خلیج (فارس) پایبند نبوده، بلکه فقط تعداد کمی را از منطقه خارج کرده است. “ در ادامه این گزارش آمده است: وال استریت ژورنال همچنین به خروج یک ناوهواپیمابر و سامانههای نظارتی از منطقه خلیج (فارس) خبر داد. این کاهش نیروها و تجهیزات که ممکن است پس از آن هم تدابیر دیگری اتخاذ شود، مورد بازنگری قرار خواهد گرفت و باعث کاهش تعداد نظامیان آمریکایی در خلیج (فارس) با گذشت زمان شود. این روزنامه، تعداد نظامیان آمریکایی در این منطقه را ۵۰ هزار سرباز در سال گذشته برآورد کرد. مقامات آمریکایی همچنین فاش کردند با ادامه خروج نظامیان و تجهیزات آمریکایی از منطقه خلیج (فارس) که هدف آن، انتقال مسئولیتهای دفاعی است، یک تیم از پنتاگون، چند گزینه را برای حمایت از امنیت خلیج (فارس) بررسی میکند که شامل فروش سلاحهای دفاعی مانند سامانههای ضد هوایی، آموزش و گسترش دامنه تبادل گزارشهای اطلاعاتی است. نگاه به آسیا، هدف دولت باراک اوباما بود، آن هم زمانی که بایدن معاون رئیس جمهور بود. در حالی که اوضاع خاورمیانه، مانعی برای تحقق این هدف بود، تشدید مناقشه با چین، باعث تسریع در این خط مشی خواهد شد. این در حالی است که منطقه شاهد نوعی رکود در برابر ایران و اوضاع پرتنش در یمن است.